Hrvatska svladala Hajduk, Barić shvatio na koga ne može računati

POBJEDOM 2:1 protiv Hajduka, Hrvatska je završila svoju dalmatinsku turneju s jednom pobjedom. Ironično, nakon prve pobjede prvi smo puta Barića vidjeli nezadovoljnog.

Nažalost, bila je ovo još jedna utakmica u kojoj smo shvatili na koga ne možemo računati a ne na koga možemo.

Hrvatska je u 40. minuti povela. Za to se pobrinuo Miljenko Mumlek, postigavši lijep pogodak iz prekida s tridesetak metara.

U 54. minuti iz jednostavne akcije Petar Krpan Hajduku je donio iznenađenje.

Tri minute kasnije, nakon Agićevog proigravanja Balaban majstorski lobom prebacuje Hajdukova čuvara mreže Vladimira Balića, i postiže pogodak za novo vodstvo Hrvatske.

Balaban je time još jednom dokazao da nije zaboravio igrati nogomet. No u dva navrata dokazao je i da je prečesto sebičan.

U 44. minuti Balaban je neuspješno finiširao izglednu akciju, poslavši loptu pored Hajdukovih vrata. Da je dodao natrčalom Mariju Mariću, Hrvatska bi vjerojatno vodila s dva razlike.

U 88. minuti Balaban i Karić probijaju se na nekoliko metara ispred igrača Hajdukove obrane. Balaban pokušava solo prodor no prespor je i upropaštava odličnu priliku.

Otto Barić nakon utakmice je izjavio: "Igrali su toliko nekvalitetno, toliko neodgovorno i toliko bez žara. Davno sam shvatio na koga ne mogu računati, ali drugi nisu. Danas su ti igrači bili u izlogu i sve se vidjelo. Vrlo sam nezadovoljan. Ne bih o imenima, svega nekoliko igrača je bilo dobro." 

Ovog puta slažemo se s izbornikom. Imena ne mora spominjati, jer doista "sve se vidjelo".

Jedno ime koje se više ne bi trebalo pojavljivati u kockastom dresu je ono Varteksovog napadača Veldina Karića.

Kao i u utakmicama protiv Makedonije i Poljske, Karić u vrhu napada nije pokazao baš ništa dobro, tako da Barić u utakmici protiv Belgije ne bi trebao računati na njega.

HRVATSKA - HAJDUK 2-1 (1-0)

Stadion Poljud

HRVATSKA: Butina, Sabolčki, Hrman, Andrić (Smoje), Režić, Neretljak, Srna (Karić), Agić, Balaban, Mumlek (Carević), M. Marić (Lovrek).

HAJDUK: Balić, Miše, Vuković (Gudelj), Radeljić, Đolonga (Računica), Lozo (Vučko), Miladin, Bule (Brgles), Turković (Grgurević), Rapaić (Deranja), Krpan (Jelavić).

SUDAC: Željko Širić (Osijek). GLEDATELJA: 3.000.

STRIJELCI: 1-0 Mumlek (40), 1-1 Krpan (53), 2-1 Balaban (57).

Pročitajte više