Hrvatska U-21 reprezentacija na Euru ima povijesnu priliku, ali tamo ide desetkovana

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKU nogometnu reprezentaciju u lipnju očekuje završnica UEFA-ine Lige nacija, a kasnije istog mjeseca U-21 selekcija će započeti svoj put na Europskom prvenstvu mladih koje se održava u dva rumunjska grada, Bukureštu i Cluju, te tri gruzijska, Tbilisiju, Kutaisiju i Batumiju.

Mlada Hrvatska je u skupini s Ukrajinom, Španjolskom i Rumunjskom, a s klupe će ju predvoditi Dragan Skočić, novi izbornik, koji je funkciju preuzeo nakon što je Igor Bišćan prešao u Dinamo. Na turniru su četiri skupine iz kojih će po dvije najbolje reprezentacije izboriti prolaz u četvrtfinale.

Ako Skočićevi izabranici u tome uspiju, tamo će im se pružiti povijesna prilike. Naime, svi polufinalisti U-21 Eura izborit će direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, a za Hrvatsku bi to bio prvi nastup na nogometnom turniru najveće sportske manifestacije.

Skočić je istaknuo kako je odlazak na OI glavni cilj reprezentacije na Euru, ali u tom pothvatu neće moći računati na neka važna imena, naročito u obrani. A selekciji pridruženi su Joško Gvardiol, Josip Šutalo i Josip Stanišić, a ozlijeđeni su Boško Šutalo, Hrvoje Smolčić i Luka Sučić, dok je Mario Vušković suspendiran. Od navedenih, postoji šansa da se na vrijeme za Euro oporavi RB Salzburgov Sučić, kapetan i predvodnik mlade hrvatske reprezentacije.

Pročitajte više