Hrvatska večeras protiv Italije, igrači na posljednjem treningu: "Idemo po iznenađenje"

Foto: Index

HRVATSKA košarkaška reprezentacija odradila je posljednji trening uoči večerašnjeg dvoboja s Italijom, koja je domaćin kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Italija je jučer svladala Tunis sa 68:41.

Privremeni izbornik Aco Petrović na raspolaganju ima dobro raspoložene igrače, a nova NBA zvijezda Dario Šarić smatra da će osim kvalitete presuditi i mentalna snaga momčadi:

"Nemam iskustva za ovakve turnire, odnosno za Kvalifikacijski turnir za OI. Ali iz nekog sličnog iskustva, kad su ovakve utakmice 'na potez', mislim da je najvažnija psihološka priprema. Nadam se da smo mi na tom psihološkom nivou, trebamo se stisnuti kao ekipa, da igramo skupa u oba smjera – i u obrani i u napadu jer mislim da je to jedino rješenje".


Šarić osjeća da su na prošlom Eurobasketu i on i reprezentacija ostali dužni navijačima. "Da se opet ne izvlačimo na nove lopte, teren, na novo ono ili ono... Moramo biti kao da smo već u petom danu turnira i da budemo dobri".

Kruno Simon je dodao: "Dvorana će sigurno biti puna, oni jako vole sport, prate košarku, ali ne očekujem neku spektakularnu atmosferu koje bi se trebali bojati, mislim da će biti gušt igrati i trebamo dati sve najbolje od sebe da ih probamo iznenaditi".

"Sigurno da u Torino ne odlazimo kao prvi favoriti, ali po meni smo top tri ekipe koje se mogu nadati da će otići na Olimpijske igre, a to nam je svima jedan ogroman cilj i apsolutno smo puni optimizma", dodao je Simon.

Turnir za jedno mjesto u Riju Hrvatska otvara večeras od 21 sat protiv Talijana, a onda igra protiv Tunisa. Prve dvije ekipe iz skupine prolaze u polufinale, gdje će ih čekati dvije najbolje momčadi iz skupine u kojoj su Grčka, Iran i Meksiko.

 

Pročitajte više