Hrvatske juniorke bez svjetskog polufinala: Rukometna drama pripala Rumunjkama

Foto: HRS

MLADE hrvatske rukometašice nisu se uspjele plasirati u polufinale svjetskog U-20 prvenstva u Rusiji.
 
U četvrtfinalu su tijesno poražene od Rumunjske 20:21 (10:11).
 
Hrvatske juniorke nakon odličnih igara u skupini, te nakon teške utakmice osmine finala protiv Mađarske i bez dana odmora, nisu imale dovoljno svježine za ogled protiv Rumunjki. Djevojke izbornika Silvija Ivandije odlično su odigrale prvih 20 minuta, a potom kao da su stale. Hrvatska je vodila 5-1, 8-4, 9-5 i 10-6. No, Rumunjke su do konca poluvremena serijom 5-0 stigle do vodstva 11-10. U drugom dijelu Rumunjska je bila u stalnom vodstvu, tek u dva navrata naše su igračice (18-19, 20-21), stigle do gola zaostatka.
 
Najefikasnije igračice u hrvatskim redovima bile su Paula Posavec sa šest, te Stella Posavec s pet golova. Kod Rumunjki najefikasnija je bila Alina Ilie s osam golova.
 
Hrvatskim rukometašicama slijedi razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta. Hrvatska igra u četvrtak, 14. srpnja, u 14 sati protiv Norveške. 
 
"Nažalost nismo bili napadački kvalitetni. Napad nam je kroz cijelu utakmicu bio na lošoj razini i nismo uspjeli preokrenuti susret unatoč dobrom početku. Za to je djelomično kriv i umor jer smo jučer imali težak susret protiv Mađarske. No, sve u svemu vrlo smo zadovoljni učinjenim na SP-u. Mislim da smo generaciju vratili na pravi put i da mogu samo napredovati. Svi smo emotivno doživjeli ovaj poraz, ali treba skupiti glave jer nas čeka borba za plasman,'' kazao je Ivandija nakon poraza od Rumunjske. 

Pročitajte više