Hrvatski boksač dominantno slavio i osigurao medalju na Europskom prvenstvu

Foto: Hrvatski boksački savez

HRVATSKI boksač Gabrijel Veočić (22) izborio je polufinale Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu i time osigurao medalju, drugu za Hrvatsku na ovom prvenstvu. Podsjetimo, Veočić je prošle godine na Europskim igrama osvojio srebrnu medalju čime je osigurao nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama koje će se za tri mjeseca održati u Parizu.

Brođanin Veočić je u četvrtfinalu kategorije do 80 kilograma opravdao ulogu favorita i slavio prekidom u trećoj rundi protiv Moldavca Dmitrija Kosčuga. Pobjeda hrvatskog boksača nije bila upitna. Prvu rundu je dobio jednoglasno rezultatom 10:9, dok je u drugoj rundi sudac morao dva puta brojati Moldavcu. Zbog toga je Hrvat ušao u posljednju rundu s vodstvom od 20:17 kod svih pet sudaca. Kosčugu je tada trebao nokaut za pobjedu, ali nije mu bio ni blizu.

Borba je prekinuta zbog posjekotine

U konačnici je početkom treće runde Moldavac dobio posjekotinu na licu zbog koje je poslije pregleda liječnice i suca odlučeno kako se borba neće nastaviti. Gabrijel će za finale u četvrtak boksati s Francuzom Yojerlinom Cesarom. U četvrtak će u polufinalu superteške kategorije boksati i Osječanin Luka Pratljačić, koji je također osigurao medalju za Hrvatsku na ovom prvenstvu.

Pročitajte više