BOKS

Hrvatski "Divljak" slavio nokautom u profesionalnom debiju

Foto: Instagram

HRVATSKI boksač Alen Babić nokautirao je protivnika u svojoj debitantskoj borbi u profesionalnom boksu. U borbi održanoj u Rimu, "Divljak" je svladao Lazara Stojanovića iz Srbije. Do pobjede je stigao tehničkim nokautom u drugoj rundi.

"Kao amatera su me zvali mojim imenom, od sada me možete zvati "The Savage", 1-0, 1 KO", napisao je Babić u objavi na Instagramu nakon pobjede. 

Ovaj 29-godišnjak iz BK-a Leonardo pod vodstvom trenera Leonarda Pijetraja nakon uspješne amaterske karijere sjajno je krenuo u svoju profesionalnu karijeru. Njegov sljedeći meč bit će za nešto više od tjedan dana na velikoj priredbi u Londonu koju predvodi borba Dilliana Whytea i Oscara Rivasa.

Podsjetimo, Dillian Whyte bio je toliko oduševljena sparinzima s 26-godišnjim hrvatskim boksačem Alenom Babićem da je odlučio voditi njegovu profesionalnu boksačku karijeru.

"Ovo je moj najnoviji boksač Alen 'Savage' Babić. Čovjek je zvijer. Borit će se na mojoj priredbi. On je vrhunski amater iz Hrvatske i velika nada teške kategorije. Ne zna napraviti korak unazad, samo ide naprijed. Imali smo odlične sparinge. Bio mi je jedan od glavnih sparing partnera za ovaj kamp. Čovjek je luđak. Došli smo na trening, a on je rekao: "Ja ne treniram, ne radim snagu i kondiciju. Ja dolazim samo zbog sparinga i u sparingu dajem 200 posto". Na sparinzima se čitavo vrijeme kreće samo naprijed, baca puno udaraca, u sjajnoj je formi i ima nasilan stil. Zato ga zovem 'Divljak' Babić. Držite oko na njemu, riječ je o velikom talentu", rekao je Whyte.

Pročitajte više