Hrvatski reprezentativci "Best buy" na europskom nogometnom tržištu

NASTUP hrvatskih nogometaša na za nas tužno završenom Euru donio je veliko zanimanje europskih klubova za naše igrače. Tako se već rade kadrovske križaljke za sljedeću sezonu.

Jedini za kojeg je sigurno da će napustiti klub je Ivan Klasnić. Killer s Werderom ima ugovor do 30. lipnja i sasvim je izvjesno da ga neće produžiti te da će kao slobodan igrač otići u neku drugu sredinu. Klasnić s klubom nije u dobrim odnosima zbog katastrofalne reakcije liječničkog osoblja koja ga je stajala velikih problema s bubregom.

Lista zainteresiranih je poduža: škotski rivali Celtic i Rangers, španjolski Betis i Osasuna, francuski Nantes, grčki Olympiakos, njemačka Borussija i Koeln, engleski Wigan, turski Bešiktaš, a novi potencijalni kupac je portugalski Porto.

Rakitića želi i Napoli

Iako bi talijanski prvoligaš Napoli volio u svojim redovima u sljedećoj sezoni vidjeti Ivana Rakitića, malo je izgledno da će hrvatski reprezentativac ondje i doći.

Kako navode talijanski mediji, Napoli je vrlo zainteresiran za Rakitićeve “noge”, međutim i svjestan da će teško slaviti u utrci u kojoj sudjeluju Chelsea, Juventus, Inter i ostala plejada bogatih klubova.

Inače, Rakitić je nedavno izjavio kako nema namjeru otići iz Schalkea prije isteka ugovora, a to znači tek nakon 2011. godine.

Šimunić, R. Kovač, Pranjić, Olić, Šimić...

Od ostalih igrača, najvjerojatniji su transferi Šimunića, zatim Roberta Kovača, Pranjića i Olića. Nije sigurno ni hoće li Dario Šimić ostati u Milanu, dok se Kalinić i Leko također traženi na nogometnom tržištu.

M.Pa.
Foto: Index

Pročitajte više