Hrvatska u skupini s europskim prvacima Nijemcima: Červar čeka okršaj s Vujovićem

Foto: Hina

HRVATSKA rukometna reprezentacija doznala je protivnike u skupini na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj koje će se održati u siječnju iduće godine.

Hrvatska je smještena u skupinu C zajedno s aktualnim prvakom Europe Njemačkom, Saudijskom Arabijom, Čileom, Mađarskom i Bjelorusijom.

Od šest reprezentacija u skupini osminu finala vidjet će četiri najbolje. Reprezentacije iz skupine C križaju se sa ekipama iz skupine D gdje su smještene izabrane vrste Argentine, Bahreina, Švedske, Danske i Katara.

Realno gledajući Hrvatska je dobila ždrijeb po mjeri. Ukoliko završi na prvom mjestu skupine C za četvrtfinale će igrati protiv četvrtoplasirane momčadi skupine D.

Posebno zanimljivo bit će u skupini B. Makedonija Line Červara igrat će protiv viceprvaka Europe Španjolaca, ali i Slovenije Veselina Vujovića. Njihovi derbiji u Makedoniji znali su biti vatreni.

Izbornik branitelja naslova Claude Onesta za Francusku je odabrao skupinu A.

Skupina A: Norveška, Japan, Brazil, Rusija, Poljska, Francuska

Skupina B
: Angola, Tunis, Island, Makedonija, Slovenija, Španjolska

Skupina C
: Saudijska Arabija, Čile, Mađarska, Bjelorusija, Hrvatska, Njemačka 

Skupina D
: Argentina,  Bahrein, Egipat, Švedska, Danska, Katar

Svjetsko prvenstvo u Francuskoj igrat će se od 11. do 29. siječnja 2017. Osam je gradova domaćina; Nantes, Metz, Rouen, Albertville, Villeneuve-d'Ascq, Montpellier, Paris, Brest.

Pročitajte više