Hrvatski tjedan na Otoku se nastavlja: Debitiraju Klasnić i Kranjčar

HRVATSKI nogometaš Boltona Ivan Klasnić stavio se u četvrtak na raspolaganje menadžeru momčadi Garyju Megsonu, te je moguće da će danas (subota) imati premijeru u novome dresu na gostovanju kod Portsmoutha.

Obje su momčadi loše ušle u sezonu, bivša Nike Kranjčara upisala je četiri uzastopna poraza, a nova Ivana Klasnića tri. Jedan će niz u subotu biti prekinut, no i prije početka utakmice Klasnićevom se debiju pretpostavlja navodni incident s utakmice Engleska - Hrvatska.

U kvalifikacijskom ogledu na Wembleyju za odlazak na Svjetsko prvenstvo Klasnić je, navodno, pljunuo na Johna Terryja, što je ovaj otkrio medijima poslije utakmice. Situaciju u srijedu prokomentirao je Megson za This is Lancashire:

"Ivan mi je rekao da je s Johnom razgovarao nakon utakmice, te da su sve riješili. Pošto se razgovor odvijao između njih dvojice ne bih znao točno reći o čemu se pričalo, no kako sam shvatio, situacija je riješena."

Ne postoji niti jedan dokaz, bilo fotografski ili tv-snimka, koja bi potvrdila točnost navoda kapetana engleske nogometne reprezentacije, međutim, Terry je odlučan u inzistiranju da je to što govori istina. Megson, pak, tvrdi da nije vidio ništa spornoga.

"Ne mogu pričati o tomu budući da nisam bio ondje, ali razgovarat ću s Klasnićem jer moramo riješiti situaciju o kojoj mediji pišu. On će igrati u utakmici koja nam slijedi. Samo mi je žao što smo ga doveli trenutak prije isteka prijelaznog roka i pred pauzu zbog reprezentativnih dvoboja. Iako smo ga doveli, nismo ga u posljednjih desetak dana mnogo vidjeli."

"Već je ove sezone postizao pogotke, premda ne u Engleskoj, već u drugoj francuskoj ligi. Ali, dobar je on napadač, pa ostaje tek vidjeti može li svoje kvalitete uspješno prenijeti i u najtežu nogometnu ligu svijeta", zaključio je Megson.

I Kranjčar spreman za debi

Svoju premijeru trebao bi imati i Niko Kranjčar u dresu Tottenhama koji će igrati protiv Manchester Uniteda. Kranjčar je najavljen u Redknappovoj momčadi i gotovo će sigurno nastupiti u veznoj liniji gdje je nastala rupa nakon ozljede Luke Modrića. Za Tottenham će nastupiti i Vedran Ćorluka koji je odmoran jer protiv Engleske nije igrao zbog crvenog kartona.

Sam Allardyce još čeka na prvu ligašku pobjedu svog Blackburna. U osvajanju prva tri boda pomoći će mu Nikola Kalinić protiv Wolverhamptona. Prije reprezentativne stanke Kalinić je u prijateljskom susretu s Burnleyjem postigao gol i asistirao za drugi, pa se od njega očekuje da počne zabijati i u službenim utakmicama.

Hrvatske predstavnike na Otoku zaključit će Eduardo koji s Arsenalom gostuje kod Manchester Cityja. U prošlom su kolu protiv drugog Manchestera izgubili u iznenađujućem preokretu. Arsene Wenger najavio je kako će nastaviti igrati u formaciji 4-3-3. U takvoj napadačkoj varijanti trebalo bi se naći mjesta za hrvatskog reprezentativca, pogotovo nakon što se ozlijedio Arshavin.

Pročitajte više