Hrvatski treneri pozivaju na zdrav razum u "slučaju Pršo"

PRIJE povijesnog spektakla koji će se u srijedu održati na Poljudu, kada Hrvatska u prijateljskoj utakmici ugošćuje Brazil, kontaktirali smo s nekolicinom hrvatskih trenera te zatražili njihovo stručno mišljenje o susretu, ali i o "slučaju Pršo".

O prijateljskoj utakmici Hrvatske i Brazila prvo smo popričali smo s bivšim izbornikom te aktualnim trenerom Hajduka, Miroslavom Ćirom Blaževićem.

"Očekujem pravi nogometni spektakl, jer ćemo imati priliku na djelu vidjeti prave majstore s obje strane oceana." - kazao je Ćiro u razgovoru za Index, kojeg smo potom zamolili da prognozira ishod prijateljske utakmice Hrvatska - Brazil.

"Bit će 2:2 ili 3:3, u svakom slučaju remi uz puno pogodaka, to bi bilo idealno." - kazao nam je Ćiro, uz uobičajenu napomenu da je on loš prognozer.

Neizostavna tema bila je i "slučaj Pršo", koji je bacio sjenu na poljudski spektakl.

"Mislim da će to sve skupa ipak doći na svoje. Ja razumijem Pršu, možda je izbornik reagirao malo ishitreno, ali ne možemo ni bez Prše ni bez Kranjčara, tako da to mora doći na svoje." - kazao nam je Ćiro, dodajući kako bi bilo kakvo zaoštravanje odnosa, koje bi moglo dovesti do Pršinog odustajanja od reprezentacije, bilo posve kontraproduktivno.

Srećko Bogdan, trener "diva iz Zaprešića", Intera, utakmicu je okarakterizirao kao odličnu pripremu reprezentacije, te kao i svi, priželjkuje pobjedu naših: "Utakmica će biti veliki spektakl. Nadam se da ćemo se dobro predstaviti te da će naša reprezentacija pobijediti."

"Utakmica će sigurno biti kvalitetna, smatram da rezultat nije bitan već je bitno da se što bolje predstavimo u srazu s Brazilcima, koji su jedna od najboljih momčadi svijeta." - izjavio je Bogdan.

Upitali smo Bogdana kakvo je njegovo mišljenje o trzavicama na relaciji izbornika - najbolji hrvatski napadač.

"Izbornikovo mišljenje treba poštovati, on je naš izbornik i kako on odluči treba ga podržati. Mislim da je to njegova stvar i on treba s njim razgovarati i na kraju odlučiti tko će igrati, a tko ne." - rekao je Bogdan za Index.

Zlatko Dalić, trener Varteksa, momčadi koja je "zacementirala" svoju poziciju vodećeg na početku nogometne sezone, je za Index.hr o predstojećoj utakmici izjavio: "Sigurno je da će ovo biti veliki spektakl. U utakmici ćemo pokazati pravo stanje stvari i snagu naše momčadi. Brazil je momčad puna znalaca i mislim da će ovo biti prava provjera prije ove dvije utakmice koje nas očekuju u kvalifikacijama."

"Žao mi je što u momčadi neće biti Dade Prše i što zbog toga nećemo biti kompletni. Brazilci će težiti egzibicijama i nadigravanju. Igrat će da zabave publiku, a ja tu vidim našu šansu koju bi možda mogli iskoristiti." - dodao je Dalić.

Rezultat utakmice najuspješniji trener ove sezone nije želio komentirati "aferu" Pršo: "Sa situacijom nisam najbolje upoznat i to ne bih želio komentirati, to je stvar izbornika i igrača. Mislim da će oni sigurno izgladiti problem."

Slično razmišlja i Elvis Scoria, trener Rijeke, koji je u razgovoru za Index istaknuo kako je prijateljski susret s Brazilcima sjajna prilika da hrvatski izbornik Cico Kranjčar provjeri neke varijante i mogućnosti naše reprezentacije uoči kvalifikacijskih utakmica za SP 2006.

"Brazilci su najaktraktivnija ekipa na svijetu, a o rezultati nisam ni razmišljao. No, siguran sam da Brazilu rezultat neće bio glavni prioritet." - kazao nam je Scoria, kojeg smo zamolili i da nam prokomentira "slučaj Pršo".

"Mislim da će izbornik i dalje zvati Pršu, ali to je stvarno nešto što izbornik mora riješiti sam, ne bih se miješao u to. Mislim da će i s jedne i s druge strane prevladati glas razuma." - zaključio je Scoria.

Izbornik Zlatko Kranjčar je na press konferenciji dan prije utakmice o situaciji s Pršom rekao: "To sa Dadom Pršom nije afera, jako mi je žao što on nije tu jer on i fizički pripada momčadi iako ne može igrati. Budućnost će pokazati kako ćemo dalje, a budućnost je pitanje njegove ozljede."

S.H., N.B.

Pročitajte više