Hrvatskim navijačima još karata za Njemačku

ORGANIZATORI Svjetskog prvenstva u Njemačkoj revidirali su planove oko sjedećih mjesta na stadionima za odigravanje utakmica, čime su ujedno povećali broj ulaznica za 140 tisuća. Tako se ukupan broj ulaznica sada popeo na 3 milijuna i 70 tisuća.

Nikša Martinac, HNS-ov povjerenik za ticketing, u razgovoru za Index potvrdio je tu informaciju, ustvrdivši i da još uvijek nije poznao kako će se povećanje kvote odraziti na hrvatske navijače, odnosno, koliki će im broj ulaznica pripasti.

"Radi se o ukupnom broju od 140 tisuća ulaznica koje će organizatori pustiti u prodaju, no mi u Savezu još uvijek ne znamo točan broj ulaznica koje će nam pripasti. O tome bi HNS trebao biti obaviješten između 10. i 15. ovog mjeseca, kada ćemo o tome izvijestiti javnost." - kazao je Martinac u razgovoru za Index.

Martinac je dodao da za kupnju ulaznica neće biti organiziran novi ždrijeb, već da će se sretnici odrediti pomicanjem crte nedavno obavljenog ždrijeba.

Horst Schmidt, dopredsjednik organizacijskog odbora SP-a izjavio je kako će ulaznice biti podijeljene savezima reprezentacija koje sudjeluju na SP-u i koji su dosad dobili pravo na samo osam posto od kapaciteta stadiona po utakmici.

Schmidt je istaknuo i kako se malo smanjio broj ulaznica koje je FIFA namijenila sponzorima, što opet znači povećanje broja ulaznica za navijače.

D.R.

Pročitajte više