Hrvatskim rukometašima olakšan put do Olimpijskih igara zbog koronavirusa

Foto: Epa

DA je Hrvatska nekim slučajem u siječnju osvojila europsko rukometno zlato, otišla bi izravno na Olimpijske igre u Tokio. Kako su igrači Line Červara u dramatičnom finalu ipak izgubili od Španjolske, Furija je prvim mjestom izvadila vizu za Tokio, a Hrvatska je dobila užasno težak zadatak da izbori Igre u možda i najtežem kvalifikacijskom turniru.

Od 17. do 19. travnja Hrvatska će u Parizu igrati s domaćinom Francuskom, koja će na sve moguće načine pokušati isprati sramotu ispadanja u skupini na Euru, najugodnijim iznenađenjem Eura Portugalom i nezgodnim i uvijek opasnim Tunisom.

Turnir će se igrati klasičnim turnirskim sistemom, svatko sa svakim, a dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu na Olimpijske igre u Tokio koje se održavaju od 24. 7. do 9. 8.2020. godine.

Hrvatska turnir otvara odmah s Francuzima, zatim slijedi Portugal, a trećeg dana slijedi meč s nešto lakšim Tunisom.

Turnir će se igrati u dvorani Accors Hotel Areni, bivšem Bercyju, koja ima kapacitet od 15.600 gledatelja, no zbog epidemije koronavirusa on će biti ograničen na samo pet tisuća gledatelja.

To je odlična vijest za Červara jer nije isto igrati protiv moćnog domaćina u krcatoj dvorani s više od 15 tisuća navijača ili priliku tražiti u više nego polupraznoj Areni. Pritisak s tribina bit će znatno manji, a to bi mogla biti odlična prilika za Duvnjaka i društvo da već prvog dana naprave više od pola posla u misiji odlaska na Igre u Tokio.

Kada igra Hrvatska?

17. travnja:

18:30 Tunis - Portugal
21:00 Francuska - Hrvatska

18. travnja:

18:30 Hrvatska - Portugal
21:00 Francuska - Tunis

19. travnja:

18:30 Hrvatska - Tunis
21:00 Francuska - Portugal

Pročitajte više