HSV u gostima dobio Flensburg, Lacković postigao četiri gola

RUKOMETAŠI HSV-a pobijedili su u prvoj utakmici njemačkog četvrtfinala Lige prvaka domaći Flensburg 28:25, čime su napravili veliki korak ka plasmanu u polufinale.

Hrvatski reprezentativac Blaženko Lacković zabio je svom bivšem klubu Flensburgu četiri pogotka pred 5.600 gledatelja u Campushalleu. Efikasniji od njega u gostujućoj momčadi su bili Hans Lindberg, Marcin Lijewski i Bertrand Gille, sva trojica postigli su po pet golova. U Flensburgu je Carlen postigao 7, a Mogensen 5 golova.

HSV je odlično počeo utakmicu, te je u 9. minuti poveo s 5:1. Nakon prvog poluvremena, gosti su u svlačionicu na odmor ponijeli dva gola prednosti, 14:12.

U nastavku je Flensburg u razdoblju od 37. do 41. minute serijom 4:0 stigao do vodstva 17:16. No, završnica je opet pripala gostima koji će plasman u polufinale pokušati potvrditi pred svojim navijačima u uzvratnoj utakmici 3. travnja.

Podsjećamo, Čehovski Medvjedi i Rhein-Neckar Löwen će svoju prvu četvrtfinalnu utakmicu odigrati 28. ožujka, dok su dan kasnije na rasporedu i prvi dvoboji CO Zagreba i Kiela, odnosno Ciudad Reala i Veszprema. 

Rukometna Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmica:

Flensburg - HSV 25:28 (12:14)

Totalsport
Foto: hsvhandball.com

Pročitajte više