HTS: Čilić je vratio novac Zagrebu, zašto izmišljate afere?

Foto: Hina

HRVATSKI teniski savez oglasio se povodom, u najmanju ruku, škakljive situacije oko Marina Čilića i stipendija koje je primao od Sportskog saveza Grada Zagreba (SSGZ).

Naime, Čilić spada u kategoriju vrhunskog sportaša, a uz to je i član TK Zagreba pa je od Zagreba mjesečno dobivao stipendiju u iznosu od 2240 kn. Iako od 2009. ima prebivalište u Kneževini Monako, Čilić je prijavio boravište u Zagrebu što mu je omogućilo da primi sveukupno 20 stipendija kroz 2014. i 2015. godinu, odnosno 44 800 kn.

Upravo je taj iznos Čilić bio dužan vratiti kada su u SSGZ-u promijenili uvjet da samo oni s prebivalištem u Zagrebu mogu primati stipendiju. Postavlja se pitanje kakvi su to kriteriji bili do sada, zašto nisu ranije mijenjani te koliko je novca otišlo na račune onih kojima je manje potreban.

HTS: Iznenađeni smo hajkom

U obranu najboljeg hrvatskog tenisača odmah je stao Hrvatski teniski savez.

"Marin je jasno dao do znanja da u zahtjevu SSGZ-a nema ništa sporno i da će ga ispoštovati, jedino što ga je zanimalo bilo je može li ga vratiti na račun HTK Zagreb, čiji je član. Budući da je dobio odgovor da to nije moguće, učinio je to na način kako je SSGZ i zatražio".

U priopćenju dalje navode kako je Čilić "izvanredan primjer sportaša koji s velikim zadovoljstvom igra za nacionalnu selekciju i da sa susreta Davis Cupa izostaje samo ukoliko je teže ozlijeđen."

A u zaključku stoji da je Čilić, koji je u karijeri zaradio oko 15 milijuna dolara, podmirio iznos koji je bio dužan.

"Stoga smatramo da je potpuno neprimjereno potenciranje nepostojeće afere, tim prije što je Marin konačne upute o vraćanju novca dobio u ponedjeljak, 17. studenog, te iznos uplatio dva dana potom."
 

Pročitajte više