I SCHAEFER U UTRCI ZA NJEMAČKOG IZBORNIKA

Potpredsjednik Njemačkog nogometnog saveza Franz Beckenbauer u ponedjeljak je za dnevnik "Bild" izjavio kako je Winfried Schaefer, koji vodi reprezentaciju Kameruna, jedan od kandidata za mjesto izbornika njemačke reprezentacije. L

Schaefer je kazao kako zasad nije imao službenih kontakata sa Njemačkim nogometnim savezom (DFB), te je potvrdio svoju zainteresiranost za posao njemačkog izbornika.

"Biti izbornik njemačke nogometne reprezentacije je nešto posebno", rekao je Schaefer, kojeg ugovor s reprezentacijom Kameruna veže do 2006. No, u njemu postoji klauzula koja mu omogućuje odlazak prije isteka ugovora.

Beckenbauer je član četveročlane Komisije DFB-a kojoj je zadatak pronaći novog izbornika, nakon što je Rudi Voeller 24. lipnja podnio ostavku zbog lošeg rezultata na EP-u u Portugalu.

Iz Njemačkog nogometnog saveza su poručili da bi im bilo draže da se Beckenbauer držao dogovora o medijskoj šutnji dok se ne pronađe novi izbornik.

Zasad su posao odbili bivši trener Bayerna Ottmar Hitzfeld i Otto Rehhagel, koji je Grčku odveo do naslova europskih prvaka. Posljednjih dana kao glavni favoriti za njemačkog izbornika slovili su Nizozemac Guus Hiddink i Danac Morten Olsen. Hiddink ima ugovor s PSV-om, a Olsen je na čelu danske reprezentacije.

(Hina) xim yim

Pročitajte više