Ibrahimović: Grčki braniči su fizički snažni

ŠVEDSKI napadač Zlatan Ibrahimović uoči prve utakmice na Euru rekao je da su grčki braniči fizički jaki, što je osjetio na vlastitoj koži.

Grci brane titulu europskog prvaka koju su osvojili prije četiri godine, kada im nitko nije davao šanse za to pa Ibrahimović ovaj put pozivao na oprez.

Nogometaš Intera borio se s ozljedama cijelu sezonu, ali je bio najbolji kad je trebalo i s dva gola u zadnjem kolu donio Scudetto svojoj momčadi.

"Grčki obrambeni igrači su fizički jaki. Igrao sam protiv Traianosa Dellasa i jako je dobar branič", rekao je Ibrahimović.

"Grci su jači nego prije četiri godine"

Ibrahimovićev suigrač, Mikel Nilsson, također, misli da neće biti lako, jer najbolje poznaje Grke s obzirom da igra u Panathinaikosu.

"Znam da su Grci jako dobri. Mislim da su sad i jači nego što su bili prije četiri godine. Obrana im je malo lošiji dio, ali momčad izgleda jako dobro", rekao je Nilsson.

"Grčki motiv i želja su isti kao i na prošlom Euru"

Grčki vratar Kostas Chalkias rekao je da ne može ništa obećati, ali da će njegova momčad dati sve od sebe kako bi ponovili uspjeh iz Portugala 2004.

"Nitko vam ne može jamčiti što će se dogoditi. Prije četiri godine, mnoge smo Grke učinili ponosnima i sad mislimo to ponovo učiniti. U usporedbi s prošlim Eurom, imamo neka nova lica, međutim želja i cilj su ostali isti", rekao je Chalkias.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više