Igor Tudor ponovo na operacijskom stolu

NEKAD standardni hrvatski reprezentativac Igor Tudor u Perugi je podvrgnut novoj operaciji gležnja desne noge, nakon što se više od tri mjeseca borio s različitim bakteriološkim upalama, ali i kontradiktornim liječničkim dijagnozama.

Problemi za nekadašnjeg Hajdukovca, kojeg je upravo nezgoda spriječila da finalizira pregovore oko povratka na Poljud, počeli su nakon SP-a, gdje je odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu reprezentacije. Nakon pregleda obavljenog u kolovozu prošle godine liječnici su ustanovili da se radi o infekciji zgloba, odnosno, vrsti upale uzrokovane bakterijom, a prema prvim prognozama naš nogometaš trebao je s terena izbivati mjesec dana. No, stvari su se bitno zakomplicirale i Tudor još uvijek umjesto na terenu, boravi po klinikama diljem Europe.

Prije operacije obavljene u utorak u Perugi, bio je na pretragama u Antwerpenu, ali nakon toga smo dobili informacije kako će potražiti dodatno liječničko mišljenje.

Nakon novog zahvata na gležnju Tudor će nekoliko tjedana provesti u Splitu, a potom u Italiji izdržati najmanje četiri mjeseca mirovanja i rehabilitacije, obzirom da je barem prividno sredio odnose s čelnicima Juventusa.

Liječnici naše reprezentacije Zoran Bahtijarević i Jurica Rakić nisu nam mogli izaći u susret s detaljnijim informacijama, no gotovo je sigurno da Tudor neće ući u proces treninga prije ljetne stanke.

D.R.

Pročitajte više