Igra nikad lošija, a cijena samo raste: Modrić Juventusu vrijedi 38 milijuna eura!

PRIJE nekoliko dana talijanski su novinari objavili vijest kako Juventus sprema ponudu tešku 30 milijuna eura za playmakera hrvatske reprezentacije Luku Modrića koji se u Tottenhamu uklopio u sivilo nekad slavne ekipe.

Cijena porasla za osam milijuna eura

U međuvremenu su se na "kopanje" po ovoj priči bacili i Englezi, koji su uspjeli dodatno povisiti cifru. Prema današnjim izvještajima u engleskim medijima, sportski direktor Juventusa spreman je duboko posegnuti u klupsku blagajnu i pred Tottenhamovog predsjednika Daniela Levyja na stol staviti ček s brojkom 38 i šest nula. U eurima, naravno.

S obzirom da je Tottenham za Modrića platio gotovo dvostruko manje, a hrvatski nogometaš se nije pokazao u skladu s očekivanjima, vrlo je lako moguće da će Spursi prihvatiti izdašnu ponudu "Stare dame". Posebno jer se proteklih mjeseci stalno nalaze na meti javnosti i novinara zbog uloženih 90 milijuna eura u momčad koja ima samo dva boda i čvrsto drži zadnje mjesto na tablici Premierlige. Modrićev odlazak, realno gledajući, u igri ovakvog Tottenhama ništa ne bi promijenio s obzirom da ga Juande Ramos ionako koristi više kao destruktivca nego kao kreativca.

Xabi Alonso bio prespor

Juventusu, s druge strane, također gori pod nogama. Sezona je, isto kao u Tottenhamu, otvorena debelo ispod očekivanja pa Juventus trenutno spada u momčadi iz "donjeg doma" Serie A. Čelnici "Stare dame" od samog početka ističu da je najveći problem Juventusa što nemaju pravog graditelja igre, klasičnu desetku koja će povezati njihove napadače s veznim redom. Isprva je ta uloga bila namijenjena Xabiju Alonsu, ali Španjolac će ipak ostati u Liverpoolu. Juve je navodno bio spreman ponuditi oko 18 milijuna eura za 26-godišnjeg španjolskog veznjaka, ali je odustao u posljednji tren.

"On je bio igrač kojeg smo željeli. Ali on je igrač koji je unatoč svojim brojnim vrlinama i profesionalizmu ipak prespor. U veznom redu Liverpoola Rafe Beniteza, čiji su igrači pravi mali vojnici, Alonso se nalazi u izvrsnoj poziciji. Ali u našem veznom redu teško bi se snašao jer Mauro Camoranesi i Pavel Nedved nisu igrači koji previše pomažu u obrani poput krilnih igrača Liverpoola", izjavio je Ranieri koji očito smatra da bi Modrić bio puno bolja, iako i znatno skuplja, opcija.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više