"Igrači koji se usude tražiti dresove od Engleza neće više nikad igrati za Kazahstan!"

IZBORNIK Kazahstana Bernard Storck u London dolazi bez respekta prema Capellovim megazvijezdama, a koliko daleko Storck odlazi u sportskoj drskosti najbolje ilustrira naredba koju je dao igračima - "Nema razmijene dresova s Englezima nakon utakmice!"

"Ako odmah krenu razmjenjivati dresove s Englezima, bit ću jako ljut. Nismo mi ovdje došli turistički! Ako žele dresove engleskih zvijezda, ja ću im ih kupiti! Ako netko odmah nakon utakmice priđe Rooneyju ili Beckhamu i zatraži dres, taj više nikad neće igrati za ovu reprezentaciju", kaže Storck, ali ipak dodaje da dresove "mogu razmijeniti u tunelu, nakon što izađu s terena".

Osveta zbog Borata

Jasno je da je jedini realan ishod ove utakmice pobjeda Engleza, ali Storck nije toliko opterećen rezultatom. Planovi Kazahstana su dugoročni, a glavni je cilj dohvatiti Europsko prvenstvo 2016. godine! Izbornik je u reprezentaciju stoga unio velike promjene i igraju mu samo mladi igrači koje treba izbrusiti u prave nogometaše. Protiv Engleza ne očekuju puno, ali ipak im se žele osvetiti zbog, pogađate, Borata.

"Film o Boratu je glupost, to nema veze s Kazahstanom. Kazahstanci uopće nisu takvi. Mi smo ozbiljna zemlja i ne želimo da nas netko shvaća na taj način. Kazahstan je velika zemlja, a njeni su stanovnici jako dragi i gostoljubivi. To je zemlja bogata naftom i plinom, u kojoj živi 15, 5 milijuna ljudi", ukratko je odlike Kazahstana iznio Nijemac koji se očito vezao uz svoje radno mjesto.

Maksimira nije bilo u tv-prijenosu, ali Wembley će Kazahstanci ipak vidjeti

Storck je ovu utakmicu opisao kao najveću u povijesti Kazahstana, u kojem se nogometu ne pridaje tolika pozornost. Utakmica protiv Hrvatske se uopće nije prenosila na televiziji, ali Kazahstanci će Wembley ipak moći vidjeti u tv-prijenosu. "Mediji u Kazahstanu ne pridaju previše pažnje nogometu. Čak i da napravimo veliki rezultat, brojni ljudi za to ne bi ni znali. Ali nadam se da će se Kazahstanci nakon ove utakmice probuditi i da će se na stadionima navijači početi skupljati u većem broju", kaže Storck objašnjavajući da domaće utakmice kazahstanske reprezentacije u prosjeku gleda tek nešto više od tisuće ljudi.

"Od Engleske nas na Fifinoj ljestvici dijeli više od 100 mjesta, zbog čega se Capello nije niti potrudio upoznati moje igrače. Oni nemaju što izgubiti protiv ekipe kao što je Engleska, želimo napasti i biti agresivni. Moramo igrati bez straha i pokazati što možemo. U posljednjoj utakmici Kazahstan nije bio dovoljno agresivan i to mi se nije svidjelo. Onda sam pogledao U21 reprezentaciju i vidio nekoliko igrača koje sam odlučio uvrstiti među seniore. Mislim da smo sada puno bolja ekipa", kaže Storck.

P.V.
Foto: Sportinglife

Pročitajte više