Igrači Leicestera odbili odgodu utakmice: Pobijedit ćemo za našeg vlasnika

Foto: EPA-EFE

NOGOMETAŠI Leicestera imali su mogućnost odgode sutrašnje utakmice 11. kola Premiershipa protiv Cardiff Cityja, ali svi od jednoga su rekli da žele igrati u čast preminulog vlasnika Vichaija Srivaddhanaprabhe, koji je poginuo s još četiri osobe u padu helikoptera nakon utakmice s West Hamom prošle subote.

"Trener nam je rekao da postoji opcija odgode budući da su svi i dalje u šoku. No, jednoglasno smo odlučili da ćemo igrati jer smo znali da bi Vichai to želio. Odluka je bila teška, ali željeli smo ga učiniti ponosnim. Čujem da ljudi kažu kako rezultat u toj utakmici nije bitan. Ne slažem se. Jako je bitan i pobijedit ćemo za njega", rekao je Leicesterov napadač Jamie Vardy.

Vardy je bio dio šampionske momčadi Leicestera, a upravo je nakon razgovora s preminulim vlasnikom odlučio odbiti druge ponude i ostati u Leicesteru.

"Ovo je najtežih tjedan dana u mojem životu. Njegov odnos s nama igračima, ali i ljudima iz grada je točno onakav kako se prikazuje. On je bio više od vlasnika kluba. Za mene je bio dio moje obitelji. Nema veze tko ste ili što ste, on je za svakoga uvijek imao vremena i uvijek se smijao. To su stvari koje nikad neću zaboraviti", rekao je Vardy.

On će sa svim suigračima i klupskim osobljem nakon utakmice s Cardiffom krenuti na Tajland gdje u subotu počinje Vichaijev trodnevni ispraćaj.

"Strašno je važno da budemo tamo. I zbog samih sebe i zbog Vichaija. Leicester je jedna velika obitelj i mi jednostavno moramo ići tamo", dodao je Vardy.

Podsjetimo, Vichai Srivaddhanaprabha poginuo je nakon što se njegov helikopter, u kojem su bila njegova dva suradnika i dva pilota, srušio odmah nakon polijetanja sa stadiona King Power. Piloti su, kad su shvatili da im nema spasa, helikopter srušili blizu obližnjeg parka i tako izbjegli puno veću tragediju budući da je oko stadiona još bilo puno navijača koji su se vraćali kućama. 

Istražitelji pregledavaju crne kutije, ali razlog pada još nije poznat.

Pročitajte više