IGRAJ I STUDIRAJ Kalifornijsko sveučilište stipendira i Overwatch igrače

Screenshot: Overwatch

Uključivanje esporta u obrazovni sustav se nastavlja, barem u SAD-u. Na Kalifornijskom sveučilištu u Irvineu (UCI), studenti će moći dobiti stipendiju na temelju svojega skilla u Overwatchu. 

>> SVEUČILIŠTE U YORKU UVODI ESPORT Sve uz pomoć ESL-a
 
>>Njemačka vlada počinje ulagati u esport: "To je budućnost i ne može se ignorirati"
 
Nakon što je jesenas isto Sveučilište uvelo pilot program za vrhunske League of Legends igrače, priču nastavljaju s Overwatchom s kojim već imaju dobra iskustva. Naime, UCI Overwatch tim osvojio je prvo mjesto na Tespa Summer Series i  Collegiate Series prošle godine. Ovim potezom Kalifornijsko sveučilište neće samo ojačati svoju Overwatch ekipu, već i privući nove studente. 
 

 
Obrazovni sustavi morat će se prilagoditi potrebama društva prije ili kasnije. Gejming, esport, videoigre i kompletna industrija vezana uz njih željni su mladog i obrazovanog kadra, a obrazovni sustavi diljem svijeta ne uspijevaju zadovoljiti te potrebe. Nažalost, među onima koji nisu na razini nalazi se i naš obrazovni sustav. IT domaće kompanije, od kojih se dio bavi i razvojem videoigara, ne mogu pronaći dovoljno mladih ljudi koje bi zaposlili. Zamislite taj paradoks- u društvu s rekordnom razinom nezaposlenosti. 
 
>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima. 
 

Pročitajte više