hrvatski nogometaši

Igrao je za Hrvatsku, Hajduk ga je otpisao, a sad je otišao u Poljsku

Foto: PIXSELL

FRAN TUDOR potpisao je za poljskog prvoligaša Raków Częstochowu, prenijeli su tamošnji mediji.

Riječ je o 24-godišnjaku koji je donedavno bio pravi hit u HNL-u i zvijezda Hajduka te je svojevremeno pozvan u reprezentaciju Hrvatske. 

Rušio je Dinamo s Burićem, zabio za Hrvatsku protiv Meksika

Pod trenerom Damirom Burićem 2016. godine rušio je Dinamo, a pod Antom Čačićem u dresu Hrvatske 2017. zabio je za pobjedu nad Meksikom u prijateljskoj utakmici. 

Te sezone bio je jedan od najboljih Hajdukovih igrača i na njemu je klub namjeravao zaraditi nekoliko milijuna eura. Uoči Evertona jedna je takva, milijunska ponuda stigla od Alavesa, no tada je Hajduk ciljao na plasman u grupnu fazu Europa lige, a Tudor je uz Vlašića i Ercega bio jamac za uspjeh. Njegov odlazak nije bio opcija.

Oreščanin ga prekrižio u Hajduku, a onda pola godine nije igrao nogomet

Dvije godine kasnije potpuno je ispao iz Hajdukovih planova dolaskom Siniše Oreščanina na klupu. Potonuo je i minutažu skupljao na račun ozljeda kapetana Juranovića. Tudor je popunjavao prazno mjesto na boku više nego što je bio prava zamjena za kapetana Hajduka.

Nakon pola godine potrage novog angažmana i potpunog neigranja nogometa Tudor je sreću sada pronašao u Poljskoj. Njegov klub jako je malo poznat široj nogometnoj javnosti i trenutno se nalazi na 11. mjestu na ljestvici. Vjerojatno im predstoji borba za opstanak, a ne za plasman u srednjem ili gornjem domu poljskog nogometa. 

Ono što je Tudoru bitnije jest da dobije što veću minutažu, pokaže svoj neosporan talent i u dogledno vrijeme pronađe bolji angažman od trenutnog, koji bi u načelu trebao poslužiti kao odskočna daska.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više