LIGE PETICE

Igrao za Dinamovu drugu momčad, sad je hit u Francuskoj: "Zove ga cijela Europa"

Luka Stanzl/PIXSELL

BRAZILAC Gabriel Magalhaes, 21-godišnji stoper Lillea, od siječnja do lipnja prošle godine bio je u drugoj momčadi Dinama.

Nastupio je za prvu momčad tek jednom i to protiv Rijeke dok je trener bio Nikola Jurčević. 

>>> U razbijanju PSG-a zabio je i bivši igrač Dinamove druge momčadi

Nakon toga se vratio u Lille gdje je doživio pravu eksploziju s momčadi koja je iznenađujuće završila druga u Ligue 1, iza moćnog PSG-a.

I baš je Gabriel jedno od najugodnijih iznenađenja Lillea pa ga je Goal uvrstio u pet najvećih stranih talenata francuskog prvenstva.

"On je relativno novo lice na Ligue 1 sceni nakon što je odigrao tek 14 utakmica u prvenstvu. Od toga je 12 puta nastupio ove sezone i dao je vrijednu i impresivnu podršku u srcu Lilleove obrane. Jose Fonte i Adama Soumaoro stvorili su sjajnu suradnju u momčadi Christophea Galtiera, ali posljednjim izostancima ključnih igrača obrane, Gabriel je istupio korak naprijed i dokazao da je dostojna zamjena najbolje obrane francuskog prvenstva", piše Goal.

Igračev menadžer Leonardo Cornacini otkriva kako je Gabriel postao vruća roba na tržištu.

"Sada me cijela Europa zove zbog njega."

Uz Gabriela, na popisu su Rafael Leao, Manu Garcia, Ismaila Sarr i Ibrahim Sangare.

U drugoj ligi za Dinamo je odigrao deset utakmica i zabio dva gola, no to nije bilo dovoljno da se nametne u toj mjeri da ga Nenad Bjelica odluči otkupiti od trenutačno drugoplasirane momčadi Ligue 1.

Pročitajte više