ISCO DISCO Pogledajte fantastičan ples Realovog čarobnjaka pored igrača Depora

Foto: Getty Images/Guliver Image

FRANCISCO ROMAN ALARCON SUAREZ, umjetničkog imena Isco, posljednjih tjedana spašava Real u lovu na naslov prvaka, iako je kod Zidanea u drugom planu. 

Da zaslužuje više od statusa i minutaže rezerve pokazao je gotovo svaki put kada je zaigrao kao prvotimac na mjestu središnjeg ili ofenzivnog veznjaka, jer tada je redovno bio ne samo jedan od najboljih realovaca, nego u pravilu strijelac i(li) asistent. Uostalom, nije uobičajeno da rezerva i k tome veznjak, dođe do deset golova i sedam dodavanja u sezoni, a upravo to je Iscov učinak.
 
Ali i dalje se mora zadovoljavati statusom onog koji odmara glavne zvijezde, a prije dva tjedna u takvoj ulozi blistao je kod Sporting Gijona, gdje je dvama golovima spasio Real i donio mu pobjedu 3:2. Nakon toga je mjesto morao vratiti "velikim dečkima" koji su od Barcelone izgubili 2:3.
 
Slijedilo je novo odmaranje glavnih zvijezda, prije dva dana kod Deportiva, gdje je u pobjedi 6:2 Isco po jedan gol postigao i namjestio. Ova snimka sjajno pokazuje što je sve drugo napravio, a to je niz velemajstorija:
Isco je u Real došao u ljeto 2013. iz Malage uz 30 milijuna eura odštete. Iako je bio prvo pojačanje novog trenera Carla Ancelottija, pod kojim je sjajno započeo u Realu, golgeterski i igrama, talijanski stručnjak tvrdio je da on nije pravi tip igrača za taktiku 4-3-3 kojom je Real igrao tada, a koju nastavlja i sada, pod Ancelottijevim učenikom i nasljednikom Zidaneom. Obojica trenera od ovog majstora s loptom, driblera, asistenta sposobnog zabiti gol, pokušavali su napraviti ono što nije - Modrić ili Kroos.

Pročitajte više