HNL

ISTRA - OSIJEK 1:0 Prva pobjeda Puljana u ovoj godini, junak je Mierez

Foto: Dusko Marušić / Pixsell

PRVU pobjedu u 2019. godini ostvarila je Istra! Puljani su u prvoj utakmici 30. kola Prve HNL srušili Osijek s 1:0 golom Ramona Miereza iz kornera u 87. minuti.

Time je Istra nakon četiri godine pobijedila Osijek i prekinula niz od 13 utakmica bez pobjede u duelima s današnjim rivalom. Također, momčad Igora Cvitanovića približila se Slaven Belupu na pet bodova zaostatka u borbi za opstanak.

S druge strane, Osijek je pružio priliku Hajduku, koji bi se mogao izjednačiti s njim na ljestvici ako pobijedi Rijeku u subotu (19 sati) na Poljudu. 

Nakon prvog dijela u kojem nije bilo udarca u okvir gola, u drugom poluvremenu su Osječani počeli nizati prilike, ali nisu pogađali. No Puljani su ipak došli do gola - u 88. minuti Argentinac Ramon Mierez je nakon kornera s desne strane najviše skočio i pogodio mrežu za pobjedu Istre, tek petu u prvenstvu i drugu na svom stadionu. 

Osijek je ostao treći s 50 bodova, a Istra 1961 pretposljednja s 21 bodom, 11 više od zadnjega Rudeša, a pet manje od osmog Slavena.  

Pročitajte više