hnl

ISTRA - RIJEKA 1:2 Andrijašević junak derbija

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

RIJEKA je u zaostaloj utakmici 13. kola 1. HNL svladala Istru s 2:1 u gostima. Junak derbija bio je Franko Andrijašević koji je zabio oba pogotka za goste, dok je za Istru precizan bio Josip Špoljarić.

Andrijašević iskoristio slabo branjenje prekida, Istra izjednačila iz prve šanse

Rijeka je od prve minute uzela kontrolu nad posjedom i u tom segmentu igre bila je nadmoćna. S Andrijaševićem i Lončarom u sredini uspjela je natjerati obranu Istre da se skupi, a onda je brzim loptama na bokove tražila Štefulja i Tomečaka, ali nije uspjela stvoriti veću šansu u prvih 20 minuta osim nekoliko prijetnji iz prekida.

Loša obrana na prekidima koštala je Istru u 29. minuti. Rijeka je izvela korner, lopta je stigla do Capana skroz na drugoj stativi, a ovaj je vratio Andrijaševiću koji zabija na prazan gol. Bio mu je to šesti gol u prvenstvu ove sezone.

Domaćin je izjednačio iz svoje prve šanse na utakmici. Ostali su s puno igrača na Rijekinoj polovici nakon jednog auta. Luka Hujber je s desne strane uputio odličan centaršut, a Josip Špoljarić je ostao sam i zabio za izjednačenje i svoj četvrti ovosezonski gol u HNL-u.

Uskoro je Rijeka imala još jednu dobru šansu kada je Tomečak centaršutom pronašao Andrijaševića, ali je ovog puta udarac otišao pored gola. Do kraja poluvremena Istra je morala zamijeniti ozlijeđenog Gonzaleza. Umjesto njega je ušao Arona Sane. Na poluvremenu su obje ekipe napravile zamjenu. Kod domaćina je Rafael Paez zamijenio požutjelog Petra Bosančića, a kod Rijeke je Luka Menalo zamijenio Stjepana Lončara, što će se pokazati jako bitnom izmjenom. Menalo je bio raspoložen i u nekoliko navrata je kretnjama uspio probiti suparničku obranu.

U samo deset minuta vidjeli smo četiri zicera, gol i dva penala od kojih je jedan poništen

U nastavku smo gledali puno više uzbuđenja. Istra je sve češće prijetila iz kontre, a to je ostavljalo više prostora za Rijeku. U 56. minuti gosti su promašili dva zicera u pet minuta. Sjajno su kombinirali Kulenović i Pavičić, ali je Lučić nogom obranio udarac Pavičića. Lopta se odbila do Štefulja koji ne uspijeva iz dva udarca zabiti gol. Istra uzvraća iz kontre, ali je Špoljarić nakon Hujberovog prodora promašio prazan gol s nekoliko metara.

To se Istri moglo osvetiti već u idućem napadu, kada je sudac Vučković dosudio penal, ali je on poništen zbog ofsajda. Spasa nije bilo u 66. minuti, kada je Andrijašević najprije izborio penal nakon starta Paeza, a onda ga i sigurno realizirao.

Problemi su za Rijeku nastali u 84. minuti. Hrvoje Smolčić faulirao je Šimu Gržana u stopostotnoj situaciji i dobio je zasluženi crveni karton. Istra je pokušavala stići do novog izjednačenja, ali bezuspješno. Najbolju šansu imao je Menalo u nadoknadi, ali mu je Lučić sjajno obranio.

Rijeka je stigla do osme pobjede sezone. Za četvrtoplasiranom Goricom zaostaje četiri boda, ali ima i dvije utakmice manje. Istra je ostala predzadnja s bodom više od Lokomotive.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više