HNL

ISTRA - ŠIBENIK 3:2 Istra nakon preokreta u uzbudljivoj utakmici prekinula crni niz

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

ISTRA je u vrlo uzbudljivoj utakmici pobijedila Šibenik rezultatom 3:2 na otvaranju 24. kola HNL-a.

Gosti su poveli preko Emira Sahitija u 44. minuti, ali je Istra preko Šime Gržana (55' penal) i Antonija Ivančića (57') preokrenula za samo dvije minute. Potom je domaćin golom Taichija Hare (63') povećao prednost, da bi konačnih 3:2 postavio Marko Bulat u 75. minuti.

Siromašno otvaranje, a onda su pala četiri gola za 20 minuta

Istra je ovom pobjedom prekinula niz od osam utakmica bez trijumfa i stigla do vrlo važna tri boda.

Utakmica je na početku bila vrlo mirna i nisu se naslućivala velika uzbuđenja koja su uslijedila kasnije. Prvu veliku šansu imala je Istra kada je Bande u 22. minuti izašao sam pred Labrovića, ali je šutirao mlako i golman gostiju je lagano obranio udarac.

Šibenik je ozbiljno zaprijetio u 37. minuti. Mesa je stigao do lopte nakon ubačaja iz slobodnog udarca, ali obrana Istre je blokirala njegov udarac i odbila loptu u korner.

Brzi preokret Istre

Kada se činilo da neće biti golova na poluvremenu, Emir Sahiti je pogodio za vodstvo gostiju. Bailone se izborio u duelu s Gonzalezom na lijevoj strani, uposlio Raka koji je odmah pronašao Emira Sahitija, a ovaj je odlično završio akciju te kaznio Istru.

Na otvaranju drugog poluvremena Istra je ekspresno preokrenula. Prvo je rezervist Ivančić izborio penal, a Gržan je pogodio u 55. minuti. 

Samo dvije minute kasnije Ivančić je zabio gol za vodstvo od 2:1. Istra je na krilima preokreta stigla i do novog pogotka već u 63. minuti.

Sjajan gol Bulata

Hara je pogodio za 3:1. Istra je izvela korner, a Hara se najbolje snašao u kaznenom prostoru i zabio za veliko slavlje domaćina.

Uzbudljivu završnicu najavio je Bulat sjajnim golom u 75. minuti, ali u finišu susreta nije bilo velikih šansi.

Istra je i dalje posljednja

Tek je Vuk na samom kraju imao priliku povećati prednost Istre, a u međuvremenu dva puta se aktivirao VAR zbog penala koje je tražio Šibenik. No penali nisu dosuđeni.

Istra je ostala na posljednjem mjestu, ali sada ima samo dva boda manje od Lokomotive koja ima utakmicu manje. Šibenik je šesti s 26 bodova, devet više od Istre.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više