SPORT ZA OSOBE S INVAIDITETOM

Ivanišević i Konjuh podržali nikad jači Sirius Open

Foto; Index

NAKON četverodnevnog natjecanja u šest različitih kategorija međunarodni teniski turnir Sirius Open jučer je imao svoje veliko finale u kojem su proglašeni pobjednici, a ostvaren je i rekordan broj posjetitelja. Veliku podršku turniru dale su i hrvatske teniske zvijezde Goran Ivanišević i Anja Konjuh koji su svim sudionicima zaželjeli sreću za vrijeme igre.

Svoju priliku za prvo mjesto ove je godine pokušalo osvojiti više od 40 natjecatelja i natjecateljica iz 16 zemalja, dok je Hrvatsku predstavljalo ukupno šest natjecatelja. Pobjedu u muškom ždrijebu odnio je Kamil Fabisiak iz Poljske, dok je kod žena svoje zasluženo prvo mjesto osvojila Marokanka Najwa Awane. Bianca Osterer odnijela je pobjedu u kategoriji kvadriplegičara. U muškom ždrijebu u parovima prvo mjesto osvojili su Poljaci Kamil Fabisiak i Jerzy Kulik, dok je zlato u ženskom ždrijebu parova osvojio ženski duo - Ebru Bulgurcu iz Turske i Zoya Chavdarova iz Bugarske. U ždrijebu kvadriplegičara u parovima pobjedu su odnijele britanka Becky Coleman i Njemica Bianca Osterer (GER).

"Neizmjerno sam sretna i zadovoljna ostvarenim rezultatom! Nadam se da ću se i sljedeće godine moći družiti s divnim ljudima iz cijelog svijeta. Ujedno zahvaljujem i organizaciji koja se trudi uvijek biti dostupna, a veliko hvala i svim navijačima koji su navijali i motivirali me da nastavim dalje", izjavila je pobjednica Najwa Awane.

Sirius Open i ove je godine dokazao da se Zagreb zasluženo nalazi na svjetskoj karti teniskih turnira za osobe s invaliditetom. Osim vrhunske organizacije, turnir krasi i prijateljski duh, a igrači su prepoznali trud koji cijeli tim ulaže kako bi turnir ostao na visokoj razini.

"Porast broja sudionika koji dolaze svake godine potvrđuje kako je Sirius Open zasluženo jedan od tri najbolja turnira u svijetu kada je u pitanju tenis za osobe u invalidskim kolicima. Postali smo obitelj i kroz ovaj turnir okupili velik broj ljubitelja sporta i zabave, a zahvalan sam i svim posjetiteljima koji su došli izraziti svoju podršku. Nadam se da se dogodine vidimo u još većem broju“, izjavio je direktor turnira Bojan Kovač.

Sirius Open dio je UNIQLO Wheelchair Tennis Toura, a na svjetsku kartu tenisa u kolicima turnir se smjestio još 2010. godine. Video podrške Gorana Ivaniševića nalazi se na njegovoj službenoj Facebook stranici, a pozdravi Ane Konjuh nalaze se na Facebook stranici Sirius Opena. 

Pročitajte više