Ivanković: Nismo mogli očekivati da ćemo Šahtaru stvoriti pet šansi

BRANKO IVANKOVIĆ nakon poraza od Šahtara nije mogao odgovoriti je li pružena igra maksimum ove Dinamove momčadi. Dan uoči utakmice Ivanković je najavljivao borbu i maksimalno zalaganje. I zaista, Dinamovi su se igrači trudili, ali razlika u  kvaliteti brzo je izašla na vidjelo. Modri su pali na primjeru iz udžbenika.

"Čestitao bih Šahtaru na prolasku. Mi smo pokušali, gajili smo optimizam, ali isto tako smo bili svjesni da će prvi gol biti odlučujući. Upravo to se i dogodilo. Primili smo gol iz greške kad je to bilo nepotrebno, a nakon toga je bilo nerealno očekivati da možemo zabiti još tri pogotka tako iskusnoj i kvalitetnoj momčadi u kojoj egzistira sedam ukrajinskih reprezentativaca. Uspjeli smo se vratiti na 1:1, ali smo opet ubrzo primili nepotreban gol iz naše greške. U ovom trenutku to je naša stvarnost. Mi smo momčad u stvaranju, svjesni smo naših oscilacija i nedostataka", rekao je Ivanković i vratio se na kobni prvi pogodak.

"Šahtar se maksimalno zatvorio s dva defenzivna veznjaka i samo jednom špicom"

"Do 1:1 sve je bilo otvoreno. Da je Morales u 5. minuti pogodio onaj udarac utakmica bi se zahuktala. No, evidentno je da je Šahtar bolja momčad". Trener se osvrnuo na nekoliko imena iz svog sastava, ponajprije na mladog Milana Badelja koji je ipak podlegao pritisku za njega velike utakmice. "Bilo je realno očekivati da će Badelj biti impresioniran. Nadali smo se samo da će pogreške koje iz toga proizlaze biti minimalne, da neće biti kobne za rezultat. Nisam htio da se Badelj pati, da ide iz greške u grešku, jer radi se o senzibilnom mladiću koji je uz to i jako odgovoran, a emocije mu ponekad mogu biti kočnica".

Koliko Dinamo može u Kupu Uefa? "Stanje u momčadi uvijek može biti bolje. Relativno je govoriti o tome jesmo li mogli biti bolje pripremljeni u najvažnijoj utakmici sezone. Kad igraš protiv tako velike momčadi kao što je Šahtar, upitne su naše mogućnosti. Teško je očekivati da Šahtaru možemo stvoriti pet šansi. Oni su se maksimalno zatvorili s dva defenzivna veznjaka i igrali su s jednom špicom. Očekivali su želju domaćina i bili su spremni da iskoriste svaku našu grešku".

Lucescu: Dinamo više nije ona momčad od prošle godine

"Dominirali smo tijekom cijele utakmice. Dinamo je dobra momčad, ali razumijem kako im je teško bilo pretrpjeti odlaske silnih igrača. Više nisu ona momčad od prošle godine. Mi smo dobro stajali na terenu, blokirali smo sve Dinamove pokušaje, pritiskali njihovu zadnju liniju, a oni su bili odsječeni. Mandžukić nije mogao puno napraviti sam. Prvi gol psihički ih je dotukao, a nama je uvelike olakšao posao. Dinamu mogu samo poželjeti puno sreće u Kupu Uefa. Što se nas tiče, Liga prvaka je od izuzetne važnosti. Nadamo se dobrom ždrijebu, a kasnije prolasku skupine", rekao je nakon utakmice trener Šahtara.

D.R.
Foto: K.H.

Pročitajte više