Ivica se uspješno oporavlja, Janica ove sezone bez aktivnog sudjelovanja u Svjetskom kupu

OPORAVAK ponajboljeg svjetskog slalomaša, Ivice Kostelića nakon artroskopske operacije koljena koja je obavljena u utorak navečer u klinici u Schrunsu, započeo je prema najoptimističnijim predviđanjima.

"Ivica ne osjeća bolove u operiranom koljenu, te može hodati bez pomoći štaka. Koljeno je u dobrom stanju, te je naš skijaš već počeo terapiju, odnosno radi vježbe koje su primjerene ovom stadiju oporavka", izjavio je za HINA-u glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller.

Nakon što je u utorak nastupila kao predvozačica na utrci Svjetskog kupa u slalomu u Madonni di Campiglio, najboljoj hrvataskoj sportašici i trostrukoj olimpijskoj pobjednici Janici Kostelić je tijekom slobodnog treninga u srijedu oteklo koljeno, te je hitno prebačena u kliniku u Schruns na preventivni pregled kod dr. Schencka.

Što se tiče Janice Kostelić i njezine najnovije ozljede koljena, Mueller je rekao:


"Janica je jutros hitno helikopterom odvezena iz Madonne di Campiglio u Schruns, gdje ju je pregledao dr. Schenck. Na snimci se vidi da su uzročnici ovih novih smetnji s koljenom djelići hrskavice koji su se otkrhnuli. No, dr. Schenck je procijenio kako nije nužan hitan artroskopski zahvat na Janičinom koljenu s obzirom na stanje njezine štitnjače. Konačna odluka je odgođena za 10-ak dana, ali ponavljam u prvom planu je Janičin oporavak vezan za probleme sa štitnjačom, a koljeno je sada u drugom planu. To znači da ove sezone Janica neće voziti u Svjetskom kupu, već će naredne mjesece iskoristiti za potpuno saniranje svih bolesti i ozljeda. Inače, odmah nakon pregleda, Janica se helikopterom vratila u Madonnu odakle je zajedno s ocem Antom automobilom krenula kući u Zagreb".

I Nika Fleiss, koja je u srijedu u slalomu za Svjetski kup u Madonni di Campiglio zauzela 20. mjesto, morala je poslijepodne na liječnički pregled.

"Nika je tijekom prve vožnje rukom jako udarila u jedna vrata i ozlijedila palac. No, na snimci se vidi da palac nije slomljen, već su možda malo istegnuti ligamenti".

Pročitajte više