Ivo "Londonski toranj" Karlović - Svjetska vijest broj jedan

PRVE VIJESTI o senzacionalnoj pobjedi Ive Karlovića nad prvim nositeljem Wimbledona Lleytonom Hewittom zauzimaju glavno mjesto u svim sportskim medijima.

Svjetski mediji najviše su pažnje posvetili Karlovićevoj visini. Nazivaju ga "divom iz Hrvatske", "londonski tornjem", "najvišim tenisačem na svijetu" itd. Mediji posebno naglašavaju činjenicu da je ovo tek drugi puta u povijesti da je aktualni pobjednik Wimbledona ispao u prvom kolu.

BBC piše kako se malo tko nadao da bi 24-godišnji Karlović mogao iznenaditi Hewitta, osobitno nakon što se meč činio završenim nakon što je Karlović u 19 minuta izgubio prvi set. Karlović je, međutim, s 18 aseva uspio doći do "zadivljujuće pobjede". BBC je među ostalim objavio tablicu usporednih podataka Hewitta i Karlovića, koja među ostalim kazuje kako je Hewitt u karijeri zaradio 11 milijuna dolara, a Karlović svega 37 tisuća. I drugi veliki britanski mediji troše dosta prostora na Karlovića. Guardian tekst o Karlovićevoj senzaciji naslovljava s "Šampiona izbacio nepoznati".

CNNSI u tekstu pod naslovom "Giant Killer" naglašava činjenicu da je Karlović, osim visinom, dominirao servisom. Andy Roddick za Asociated Press je izjavio kako je Karlović izgledao "kao da servira s drveta".

FOX Sports, kao i gotovo svi drugi mediji, objavljuje AP-ovu vijest o senzaciji Karlovića koja je "probudila hrvatske uspomene". AP podsjeća na veliku Goranovu pobjedu nad Rafterom i, godinu dana kasnije, Ančića nad Federerom. Sve tri pobjede dogodile su se na središnjem terenu. AP navodi kako su se za vrijeme Karlovićevog meča iz publike, praćeni smijehom, čuli uzvici "Ajde Gorane".

Prave autorske analize nezapamćenog Karlovićevog uspjeha očekuju se sutra.

Pročitajte više