Iz Reala je 2017. otišao besplatno, sad ga je Atletico kupio za 35 milijuna eura

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što je ostao bez gotovo cijele momčadi, Diego Simeone polako gradi novi Atletico. Madridski klub je platio 30 milijuna eura Espanyolu za Marija Hermosa, a u ugovoru stoji da će klub iz Barcelone dobiti još pet milijuna kroz razne bonuse.

Prije nekoliko tjedana Marca je pisala da Atletico želi ovog igrača, no kako je on u ugovoru imao otkupnu klauzulu od 40 milijuna eura, klub iz Barcelone nije želio ići ni centa ispod te svote. Ipak, kako je 24-godišnji stoper uporno inzistirao na odlasku u Atletico, uprava Espanyola nije imala druge nego pristati i na nešto manji iznos.

Mario Hermoso je dijete Reala iz Madrida. Ovaj rođeni Madriđanin prošao je sve omladinske selekcije Kraljevskog kluba, igrao je za B momčad, no nikad nije dobio pravu priliku u udarnoj ekipi. Zato je prije dvije godine kao slobodan igrač otišao u Espanyol gdje se nametnuo kao jedan od boljih defenzivaca u Primeri.

Očekuje se da će se 24-godišnji stoper pridružiti Atleticu u njihovoj bazi u Los Angelesu gdje Simeone priprema momčad za iduću sezonu.

Pročitajte više