Izmjerili su: Bale je protiv Sociedada cijeli teren pretrčao zastrašujućom brzinom

Foto: Getty Images/Guliver Image

"NIJE on još u optimalnoj formi. Nije to još to, znam da on može još bolje, ali moramo biti strpljivi s njegovim oporavkom", rekao je Realov trener Zinedine Zidane nakon pobjede Reala 3:1 u gostima kod Real Sociedada.

On je Gareth Bale, a ako Zidane misli da Bale može još bolje, onda se Realovim protivnicima loše piše. Velšanin, koji se vraća nakon ozljede, zabio je na toj utakmici nevjerojatan gol za 3:1, koji je prelomio susret, a podsjetio je na Baleove najbolje dane.

Svi pamtimo čudesni bijeg Marcu Bartri u finalu Copa del Rey 2014. godine, a u nedjelju je sličnu sudbinu doživio i igrač Real Sociedada. Jadni Kevin Rodrigues se od junaka prometnuo u tragičara. Nakon što je zabio za 1:1, Rodrigue je nešto kasnije zabio i autogol, a onda je baš njemu Gareth Bale pobjegao, iako je imao barem pet metara prednosti.

No, za utjehu beku Real Sociedada, malo koji igrač na svijetu bi uspio zaustaviti Balea u toj situaciji. Španjolski analitičari izmjerili su da je Velšanin 65 metara trčao brzinom od 35,2 kilometra na sat. Dodamo li tome da se sve skupa događalo u 61. minuti, loše se piše konkurentima ako Bale "može još bolje od ovoga".

 

Pročitajte više