NBA

"Jabbar, Shaq i sada Zubac" Hrvat najboljom partijom karijere sredio NBA prvake!

Foto: Getty Images / Guliver Image

IVICA ZUBAC odigrao je najbolju utakmicu karijere u pobjedi njegovih Los Angeles Lakersa nad Golden State Warriorsima 127:101.

Većina NBA stručnjaka i fanova vidjela je ovu utakmicu kao najzanimljiviju u božićnom programu NBA lige, a mladi hrvatski centar bio je glavni razlog zašto ekipa koja je osvojila tri od četiri NBA naslova u zadnje četiri godine nije imala nikakvog odgovora na sjajnu igru mladih Lakersa. Zubac je završio s 18 poena i 11 skokova, iz igre je gađao fantastičnih 9-10, a podijelio je i dvije fenomenalne blokade, od toga jednu zvijezdi Warriorsa, Draymondu Greenu.

Kada uzmemo u obzir da je igrao protiv NBA dinastije na Božić, kada sve ekipe daju 100% energije, nema sumnje da je ovo najbolja partija karijere 21-godišnjeg Zupca. Koliko je dobro igrao, dovoljno govore riječi stručnog komentatora ESPN-a, Jeffa Van Gundyja, koji je u šali izjavio: "Jabbar, Shaq i sada Zubac", smjestivši hrvatskog centra u društvo nekih od najvećih u povijesti franšize Lakersa.

Dobio priliku zbog bolesti i ozljeda

Hrvat je tako odigrao treću utakmicu zaredom fantastično. Dobio je priliku nakon što su JaVale McGee i Tyson Chandler, prva dva centra ekipe, zbog bolesti i bolnih leđa morali propustiti nekoliko dvoboja. Chandler se večeras vratio, ali nije bilo McGeea. Ipak, kada se i on vrati, nakon ovakve tri partije, Zubac bi morao zadržati mjesto u rotaciji. Prije serije sjajnih izvedbi Zubac bi igrao samo kada bi utakmica već bila riješena na jednu ili drugu stranu. Ova partija je još impresivnija kada uzmemo u obzir da su Lakersi u trećoj četvrtini ostali bez LeBrona Jamesa, najboljeg košarkaša svijeta koji je morao napustiti igru zbog ozljede prepona.

James je također upisao double-double učinak. 17 poena i 13 skokova u samo 21 minuti provedenoj na parketu. Zubac je imao i pomoć u Kuzmi koji je zabio 19 poena i ulovio 6 skokova. 

Lakersi su nakon ove pobjede na omjeru 20-14 i drže 4. mjesto Zapada. Warriorsi su na 23-12 i drže drugo mjesto.

Što se tiče ostalih utakmica božićnog programa, Houston je pobijedio Oklahomu 113:109, Boston je nakon produžetka svladao 76erse 121:114, a Utah Jazz deklasirali su Portland Trail Blazerse 117:96. U prvoj utakmici dana, Knicksi nisu imali šanse protiv Bucksa koji su slavili sa 109:95. Mario Hezonja cijeli susret je odgledao s klupe.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više