Jakirović nakon smrti majke: "Vodim Dinamo protiv Rijeke jer je to htjela mama"

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

DINAMO i RIJEKA sutra u 19:30 na Rujevici igraju veliki derbi, ne samo 33. kola SuperSport HNL-a nego i cijelog prvenstva. Naime, ishod ove utakmice između vodećeg Dinama i Rijeke, koja ima bod manje, može tri kola prije kraja odlučiti tko će osvojiti naslov. U srijedu, četiri dana uoči ključne utakmice, Dinamov trener Sergej Jakirović (47) doživio je veliku obiteljsku tragediju. Naime, u 68. godini preminula mu je majka Jelena, koja se neko vrijeme borila s teškom bolešću.

Sprovod će biti u utorak u Metkoviću, a obitelj se odlučila za taj dan kako bi Jakirović mogao odraditi derbi s Rijekom, u kojem može napraviti ključan korak prema naslovu prvaka. Već sljedeće subote Dinamo ima novu važnu utakmicu na Maksimiru protiv Osijeka.

Jakirović je o tragediji i tome kako se nosi s njom u ovako delikatnom trenutku govorio na konferenciji za medije pred derbi prvenstva: "Hvala svima koji su izrazili sućut i iskazali podršku. Hvala i bolnici Merkur i svom osoblju, koji su napravi sve, ali je bolest bila preteška. Odluka obitelji bila je da nastavim raditi, da vodim utakmicu i to je bila i želja moje mame. Nema što drugo nego nastaviti dalje, a mi ćemo svi čuvati uspomenu na nju."

Pročitajte više