Janica u Lienzu ide po posljednje bodove ove godine

TROSTRUKA olimpijska pobjednica Janica Kostelić doputovala je u austrijski Lienz gdje će u srijedu i četvrtak voziti veleslalom i slalom, posljednje utrke Skijaškog kupa za žene na rasporedu ove godine.

Janica je božićne blagdane provela u Zagrebu, trenirajući na Božić i u ponedjeljak na Crvenom spustu na Sljemenu, objavljeno je na službenim stranicama naše "Snježne kraljice".

Najbolja hrvatska skijašica prošlog je tjedna u češkom Špindleruvom Mlynu ostvarila odlične rezultate; osvojila prvu veleslalomsku utrku u Svjetskom skijaškom kupu, da bi u slalomu osvojila 2. mjesto.

Janica je u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa druga s 492 boda, tek deset manje od vodeće Austrijanke Michaele Dorfmaister.

U ukupnom poretku je druga s 160 bodova iza vodeće Anje Paerson koja ima 40 bodova više.

U veleslalomskom poretku Janica vodi s 230 bodova, a slijede je Austrijanka Kathrin Zettel i Šveđanka Anja Paerson.

Sigurno je da će Janica ovoga tjedna osvojiti nove bodove za poredak u Svjetskom skijaškom kupu te tako učvrstiti svoju poziciju.

Live tekstualne prijenose veleslaloma i slaloma iz Lienza moći ćete pratiti na Indexu.

Nakon nastupa u austrijskom Lienzu "Bijeli cirkus" seli se u Zagreb, gdje se u četvrtak 5. siječnja na Crvenom spustu na Sljemenu vozi noćni slalom. Istog dana Janica će proslaviti 24-rođendan.

Pročitajte više