Janica zdrava, nalazi uredni

JANICA KOSTELIĆ je tijekom jutra u bolnici na zagrebačkom Svetom Dugu obavila preglede u pratnji doktorice skijaške reprezentacije dr. Nataše Desnice.

"Napravila je preglede krvne slike, elektrolita, biokemije, hormona i markere upala. Nalaz je bio uredan. Uz to, napravila je EKG i ultrazvuk. Nalazi su također bili uredni." - izjavio je za Index glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller.

U liječničkom konziliju bili su kardiolog, šef laboratorija, endokrinolog i primarius dr. Miljenko Radetić, koji je prije dvije godine operirao Janicu.

"Do Janičinog stanja dovela je psihofizička iscrpljenost još od Ofterschwanga, kao posljedica viroze, a tome se pridodala i crijevna viroza. Organizam je bio slab i nije se mogao oduprijeti bolesti." - prenio nam je nalaze Mueller.

"Janica je OK, dobro se osjeća." - dodao je.

Najbolja olimpijska i svjetska skijašica u srijedu ujutro putuje put norveškog Hafjella, gdje će voziti brze discipline. Tjedana dana kasnije nastupat će u finskom Leviju, gdje se održavaju dva slaloma, a napornu sezonu završava švedskom Aareu od 15. ožujka. Tada počinje neophodni odmor, koji je Janica itekako zavrijedilla.

Srđan Hebar

Pročitajte više