Janka otkazao spust i superkombinaciju u Garmischu

ŠVICARSKI 24-godišnji skijaš Carlo Janka otkazao je nastupe u subotnjem spustu i superkombinaciji u ponedjeljak na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

Švicarska reprezentacija priopćila je kako Janka nije u dobroj fizičkoj kondiciji, što je vjerojatno posljedica virusne infekcije s kojom se mučio još u prosincu prošle godine. Liječnici su primijetili promjene u Jankinim otkucajima srca, ali su ipak odlučili da će generalne pretrage skijaš obaviti na kraju sezone, budući da stanje nije toliko zabrinjavajuće ili ozbiljno.

Janka se vraća u Švicarsku gdje će se pripremati za veleslalom koji je na rasporedu 18. veljače. U toj disciplini branit će naslov svjetskog prvaka iz Val d'Iserea 2009. godine. Na tom prvenstvu prije dvije godine osvojio je i broncu u spustu.

Janka je prošle sezone osvojio Veliki kristalni globus, a naš Ivica Kostelić, kojem se taj najvrjedniji skijaški trofej smiješi ove godine, također će propustiti spust i superkombinaciju na Svjetskom prvenstvu...

Pročitajte više