HNL

Jedan igrač Gorice nastupio je u svim utakmicama. Toplak: Statistika mu je loša

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

GORICA i Istra 1961 odigrale su prvi susret 30. kola Prve HNL. Nakon što je prvo poluvrijeme prošlo bez izglednih prilika, u drugome je bilo mnogo uzbudljivih situacija. Istra je povela preko Belje u 55. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Mitrović sedam minuta kasnije.

Trener Gorice Samir Toplak, kojemu je to bila peta prvoligaška utakmica na klupi nakon što je zamijenio Krunoslava Rendulića, i dalje ne zna za poraz. Osim toga, danas je momčad s njim na čelu primila tek prvi pogodak. "Loše prvo poluvrijeme, neaktivno, bez dubine, bez agresije", rekao je Toplak nakon utakmice.

"Dali smo Istri ono što nismo htjeli. Rekli smo da im moramo biti bliže, nismo im smjeli dopustiti lepršavost. Kasnili smo u svim duelima, u svim izlascima u presing. Baš smo bili kao rasturena vojska", komentirao je trener Gorice.

Prvi pogodak Mitrovića

"U drugome poluvremenu pokušali smo ispraviti neke stvari. I onda smo dobili gol. Sva sreća što se nismo raspali nakon toga. To mi daje vjeru da smo bili karakterni i nakon toga dominirali. Na kraju smo mogli i pobijediti. Ali mislim da je rezultat realan. Moram bodom biti zadovoljan", nastavio je.

Mitrović je nastupio u svim utakmicama Gorice ove sezone, a danas je postigao prvi pogodak. "Statistika mu je loša, ja sam o tome s Mitrom pričao. Prije dva dana rekao sam mu da mora popraviti statistiku. On je igrač koji se vidi na terenu, ali mora biti konkretniji", smatra Toplak.

"Nakon odlaska Lovrića svi moramo podnijeti teret efikasnosti. S vremenom ćemo biti bolji", vjeruje Toplak, koji je komentirao igrače s klupe koji su podigli ritam utakmice u nastavku. "Zato i radimo roster, gledamo koga staviti na klupu kako bismo od njega nešto i dobili. Postoje igrači koji, staviš li ih na klupu, izgube volju pri ulasku u igru."

Slijedi Hajduk

U idućem kolu Gorica gostuje u Splitu kod Hajduka. "Rekao sam poslije Šibenika da moramo biti 20-30 posto bolji. No prvo poluvrijeme bili smo ispod razine. Protiv Hajduka moramo se vratiti u ritam u kakvome smo bili protiv Osijeka i Rijeke. Nećemo se braniti. Želimo igrati protiv velikog kluba", zaključio je Toplak.

Pročitajte više