JEDAN OD NAJVEĆIH U POVIJESTI Hirscher izjednačio rekord Stenmarka i Maiera

Foto: Hina

NAJBOLJI skijaš današnjice Marcel Hirscher pobjednik je veleslaloma na završnici Svjetskog kupa u Areu, dok je Filip Zubčić ostao bez bodova na 18. mjestu s 3.43 sekunde zaostatka.

Za Hirschera, koji je prošloga mjeseca osvojio naslov olimpijskog pobjednika u ovoj disciplini, a još prije dolaska u Are osigurao svoj sedmi uzastopni veliki Kristalni globus namijenjen ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa i peti mali Kristalni globus u veleslalomu, ovo je 13. ovosezonska pobjeda u Svjetskom kupu, čime je izjednačio rekord Šveđanina Ingemara Stenmarka iz sezone 1978/79 i sunarodnjaka Hermanna Maiera iz sezone 2000/01.
 
Hirscher je šest puta bio najbrži u veleslalomu, a sedam puta u slalomu. U nedjelju će u posljednjoj utrci sezone u slalomu imati priliku i za 14. pobjedu u istoj sezoni čime bi postao samostalni rekorder u muškoj konkurenciji te bi dostigao Vreni Schneider koja je u sezoni 1988/89. ostvarila rekordnih 14 pobjeda u konkurenciji skijašica.
 
Sjajni je Austrijanac do svoje ukupno 58. pobjede u Svjetskom kupu stigao s 23 stotinke boljim vremenom od drugog Norvežanina Henrika Kristoffersena, odnosno 26 stotinki od trećeg Francuza Victora Muffat-Jeandeta. 
 
Hirscher je natjecanje u veleslalomu okončao sa 720 bodova, drugi Kristoffersen sakupio je 575, a treći Francuz Alexis Pinturault 329. Zubčić je s 89 bodova završio kao 21. veleslalomaš svijeta.
 
Utrku prije kraja Svjetskog kupa Hirscher je na 1620 bodova, drugi Kristoffersen ima 1285, dok treće mjesto drži Norvežanin Aksel Lund Svindal s 886. Zubčić je 68. s 89 bodova.

Pročitajte više