JEDNOSTAVNO NEDODIRLJIV Rakitić - Barcin čovjek od povjerenja

Foto: Guliver Image / Getty Images

OTKAKO je krajem svibnja tekuće godine službeno imenovan Barceloninim trenerom, Ernesto Valverde igrački sastav katalonskog diva ne može zamisliti bez Ivana Rakitića (29).
 
Ivan Rakitić u aktualnoj je sezoni nastupio u svim službenim utakmicama Blaugrane, što je jedinstven podatak, pogotovo jer su svi njegovi suigrači, uključujući i Lionela Messija, odigrali manje susreta. Propustio je samo trening-utakmicu protiv Gimnàstic de Tarragone.
 
U dosadašnjih 20 dvoboja (12 u španjolskom prvenstvu, pet u Ligi prvaka, dva u španjolskom Superkupu te jedan u Kupu Kralja) na terenu je proveo 1440 minuta, a usto je postigao jedan pogodak i triput asistirao. Od prve je minute startao u 15 mečeva, a pet je puta ulazio s klupe.
 
Gledajući ostatak liga petica, Gonzalo Higuaín (Juventus), Marcus Rashford (Manchester United) i Marek Hamšik (Napoli) neki su od tek 15 igrača koji su dosad odigrali sve utakmice za svoje klubove.
 
Što se Barcelonine novije povijesti tiče, u posljednjih pet sezona u uvodnih 20 utakmica sezone nastupio je jedino Andrés Iniesta. Konkretnije rečeno, omaleni genijalac u sezoni 2013./2014. nastupio je u 22 uzastopne utakmice. Evidentno je kako je rekord Andrésa Inieste ugrožen jer u narednim danima Ivan Rakitić ozbiljno konkurira za susrete s Valencijom (26. studenog), Murcijom (29. studenog) i Celta Vigom (2. prosinca).
 
Ivan Rakitić ugovorno je za Barçu vezan do 30. lipnja 2021., a na tržištu vrijedi 45 milijuna eura. U dresu aktualnog španjolskog viceprvaka uknjižio je 179 nastupa, 26 pogodaka i 26 asistencija. Prije Barcelone nastupao je za Sevillu, Schalke 04 i Basel.

 

Pročitajte više