Jeličić bi mogao gol voditi Stadion: Dinamo lako može do EL-a

Screenshot (Youtube)

"PLASIRA li se ovaj Dinamo u skupinu Europa lige, prvi Stadion ću komentirati samo u čarapama", poručio je na kraju prošle sezone Joško Jeličić.

Bivši hrvatski reprezentativac bio je razočaran stalnim smjenama trenera i slabim igrama hrvatskog prvaka. Međutim, Dinamo sada pod vodstvom Nenada Bjelice izgleda puno ozbiljnije, a rezultat toga je i razbijanje Hapoela (5:0) u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. 

Dinamo je već u prvom susretu osigurao prolazak u treće pretkolo, a tamo je imao sreće u ždrijebu pa ga čeka kazahstanska Astana ili danski Midtjylland. Protiv oba suparnika Dinamo bi bio favorit, a prolaskom dalje osigurao bi plasman u Europa ligu. 

Čak i ako ispadne od Astane ili Midtjyllanda, Dinamo bi bio u sjajnoj poziciji za plasman u grupnu fazu Europa lige. U play-offu za to natjecanje imao bi status nositelja te bi od težih suparnika mogao dobiti klubove poput Rosenborga, Helsinkija i Videotona. 

Hrvatski prvak sinoć je napravio ogroman korak prema Europska ligi i Jeličić se već može početi pripremati za ispunjenje obećanja.

A mogao bi Dinamo i do grupne faze Lige prvaka, ali put do natjecanja s najjačima je dosta teži. Nakon Astane ili Midtjyllanda, Dinamo bi trebao izbaciti nekog od četiri nositelja. To će sigurno biti PSV, a vjerojatno i Salzburg, Ludogorec i Celtic.

Pročitajte više