"Jeste li vidjeli Rakitića na travnjaku?": Hrvat na udaru navijača i medija

Foto: Guliver Image/Getty Images

U KATALONIJI ovaj put nitko ne vjeruje u čudo. Barcelona, koja je u osmini finala uspjela nemoguće i nadoknadila 0:4 protiv PSG-a, sada u uzvratu mora uloviti 0:3 zaostatak protiv Juventusa. 
 
"Da, čuda su moguća. Ali dva čuda u mjesec dana?! E to već nije moguće", piše katalonski Sport koji je već otpisao Messija i društvo.
 
Ivan Rakitić, za razliku od sunarodnjaka Marija Mandžukića, nije blistao u ovom okršaju i neće po dobrome pamtiti utakmicu u Torinu. 
 
Španjolski mediji proglasili su ga jednim od najlošijih igrača utakmice, ali za njegovu lošu igru krive i trenera Luisa Enriquea i njegov sustav igre u kojem je Rakitić većinu vremenu proveo na desnoj strani veznog reda.
 
"Prvo poluvrijeme igrao je na poziciji koja mu ne odgovara, jednostavno na njoj se nije osjećao ugodno. U drugom dijelu je bio malo bolji, ali ponovno bez značajnijeg doprinosa u igri. Ustvari, vidjeli smo ga jednom u posljednjim minutama kada je iz dobre pozicije poslao loptu na tribine", piše Sport koji je još i jedan od blažih u kritikama na Rakitićev račun
 
Mundo Deportivo njegovu igru opisuje iznenađujuće lošom jer je Rakitić igrama u posljednje vrijeme najavio povratak u staru formu kada je bio jedan od glavnih igrača Barcelone. 
 
Riječ koja se najčešće mogla pronaći u izvještajima o Rakitićevoj igri je - nevidljiv.
 
"Odigrao je utakmicu, a da ništa nije napravio. Navikao je na drugu formaciju, na ovoj poziciji mu je nedostajalo i prostora i vremena za razmišljanje", piše El Periodico, dok u izvještaju portala 90min stoji da je Rakitić bio izgubljen na desnoj strani, na poziciji s koje ne može iznenaditi suparnika prolaskom između linija.
 
"Juventus ga je u potpunosti zaustavio. Nije pronašao prostor da zablista, a nije pomogao niti u obrani", kritizira Rakitića El Nacional.
 
"Puno trke, puno borbenosti, ali malo rezultata", opisao je igru hrvatskog veznjaka madridski AS, što je možda i najtočniji opis. 
 
Poznati talijanski novinar Tancredi Palmeri zapitao se usred utakmice "tko je to oteo Rakitića", a navijači na društvenim mrežama žestoko su kritizirali igru Hrvata koji je nedavno produžio ugovor s Kataloncima.
 

Pročitajte više