NBA

Jokić poput LeBrona i Magica: Triple-doubleom izbacio Spurse u majstorici

Foto: Getty Images / Guliver Images

NIKOLA JOKIĆ ponovno je bio najbolji igrač Denver Nuggetsa, a ovoga puta vodio je svoju ekipu do pobjede u najvažnijoj utakmici. U majstorici, odlučujućem sedmom susretu, Denver je pobijedio 90:86, a srpski centar završio je s 21 poenom, 15 skokova i 10 asistencija te dodao je tri blokade i ukradenu loptu. Nije najbolje gađao iz igre, samo 9-26, ali upisao se u povijest NBA lige.

To je drugi triple-double Jokića u ovoj drugoj seriji. Upisao je jedan nakon prve utakmice, a poslije sinoćnje izvedbe postao je tek treći igrač s više od jednog triple-doublea u prvoj seriji doigravanja u NBA karijeri. Jedini tko je isto uspio prije njega su veliki Magic Johnson i LeBron James. Također, jedini igrač koji je imao bolji triple-double u eliminacijskoj sedmoj utakmici bio je legenda Los Angeles Lakersa, James Worthy.

U današnjem NBA-u gdje napadi i šutevi za tri poena dominiraju, malo za promjenu, sinoć se u Denveru odvijala prava obrambena bitka. Obje ekipe šutirale su ispod 40% iz igre, a Denver je pogodio samo dvije trice iz 20 pokušaja, nešto što je jedno od glavnih oružja Nuggetsa. Ipak, San Antonio nije bio ništa puno bolji (6-23), i zahvaljujući dobroj obrani, Denver je izborio ulazak u polufinale Zapada.

A tamo ih čekaju opasni Portland Trail Blazersi koji su iznenađujuće lagano izbacili Oklahomu City Thunder s 4-1 u seriji i tako imali više dana odmora prije polufinala dok su se Nuggetsi itekako morali pomučiti da prođu u drugu rundu.

Pročitajte više