NBA ALL-STAR

Jokić predvodi All-Star rezerve, nema Bogdanovića, ali ni 6. strijelca lige

Foto: Getty Images

NBA LIGA objavila je imena preostalih 14 sudionika All-Star utakmice, koja će se 16. veljače igrati u Chicagu. Iako ga se spominjalo kao jednog od kandidata s malim šansama, Bojan Bogdanović nije na popisu.

Među pričuvama je čak šest debitanata, među kojima i Bogdanovićev suigrač iz Utah Jazza Rudy Gobert.

Uz njega su sa Zapada izabrani centar Denvera Nikola Jokić, bek Portlanda Damian Lillard, razigravač Oklahoma Cityja Chris Paul, bek Houstona Russell Westbrook, krilo New Orleansa Brandon Ingram te najbolji strijelac Džezera Donovan Mitchell.

Popis All-Star igrača s Istoka popunit će bek Jimmy Butler i centar Bam Adebayo iz Miamija, razigravač Philadelphije Ben Simmons, krilo Milwaukeeja Khris Middleton, playmaker prvaka Toronta Kyle Lowry, krilo Bostona Jayson Tatum i centar Indiane Domantas Sabonis.

Još ranije objavljeni su starteri. Na Istoku je najviše glasova dobio Giannis Antetokounmpo, a u petorci će biti još Joel Embiid, Pascal Siakam, Kemba Walker i Trae Young. LeBron James dobio je ukupno najviše glasova, a sa Zapada su najviše glasova dobili još Luka Dončić, James Harden, Anthony Davis i Kawhi Leonard.

Kao igrači s najviše glasova u svojim konferencijama, James i Antetokounmpo 6. veljače će birati suigrače, prvo između preostale osmorice startera, a zatim i između preostalih 14 igrača.

Kao i svake godine, ni ovaj put izbor nije prošao bez kontroverzi, ali se pokazalo koliko treneri koji biraju pričuve više cijene uspješnost momčadi nego individualne brojke, a definitivno u obzir uzimaju i propuštene utakmice zbog ozljeda.

Na Zapadu je pomalo iznenadio izbor Chrisa Paula, kojem će ovo biti 10. All-Star nastup. Njegove brojke od 17,1 koša, 5,0 skokova i 6,1 asistencije nisu na razini All-Stara, pa se njegov odabir može pripisati starim zaslugama, činjenici da je s njim Oklahoma City najugodnije iznenađenje Zapada, a vjerojatno i kao svojevrsnu nagradu za to što je prihvatio ulogu mentora mladoj momčadi Thundera u kojoj je neočekivano završio trejdom za Russella Westbrooka, umjesto da se duri i forsira trejd.

Malo iznenađenje je i Brandon Ingram, koji drži New Orleans u borbi za doigravanje iako je senzacionalni rookie Zion Williamson propustio prvih 45 utakmica sezone.
Paul George iz LA Clippersa bio bi logičan izbor, ali propustio je 21 od 48 dosadašnjih utakmica zbog ozljeda. Centar Minnesote Karl-Anthony Towns također igra odličnu sezonu, ali propustio je 17 od 47 utakmica, a Timberwolves je daleko od borbe za doigravanje.

No najveća iznenađenja su izostanci Devina Bookera iz Phoenixa i Bradleyja Beala iz Washingtona.

Predvođeni Bookerom, Sunsi su već sad dogurali do 20 pobjeda, nakon što su ih u cijeloj prošloj sezoni imali samo 19, a uz to je osmi strijelac lige s prosjekom od 27,1 koša.

Beal pak postiže 28,7 poena po utakmici i šesti je strijelac lige, ali njegovi Washington Wizardsi imaju najgoru obranu lige i loš omjer 16-31, iako nisu daleko od borbe za doigravanje.

"Malo sam bijesan, to je nedostatak poštovanja. Ali pokušat ću uvesti svoju momčad u play-off", rekao je ljutiti Beal.

Nema ni Kyriea Irvinga, ali to je lako opravdati jer je zbog ozljeda propustio 28 od 46 utakmica, a Brooklyn Netsi bolje igraju bez njega nego s njim u sastavu.

Najveći razlog za ljutnju ipak ima Beal jer se u posljednju 41 godinu nije dogodilo da igrač s takvim prosjekom koševa (28,6) ne zaigra na utakmici svih zvijezda.

Pročitajte više