Jokića pitali da prokomentira povijesni učinak. Odgovorio je tipično jokićevski

Foto: Profimedia

NIKOLA JOKIĆ nije bio prvi strijelac Denvera, Jamal Murray postigao je dva poena više. Nije čak ni jedini u svojoj momčadi ostvario triple-double, Kanađanin je sakupio po 10 skokova i asistencija. Ali nevjerojatni Srbin opet se upisao u NBA povijest kao prvi igrač koji je u finalu imao barem 30 poena, 20 skokova i 10 asista te usput ubilježio 10. trostruko-dvoznamenkasti učinak i popravio rekord doigravanja.

Završio je s 32, 21 i 10, a on i Murray prvi su suigrači s triple-doubleom u istoj utakmici finala. Sve su to, dakako, brojke koje samom Jokiću ne znače ništa i jedino su mu bitne one dvije koje su pokazale: Denver 109, Miami 94. Nuggetsi su vratili prednost domaćeg terena i poveli 2:1, a već za dva dana će se moći približiti prvoj tituli na samo jednu pobjedu.

VIDEO: Arena Sport

"Bili smo fokusiraniji, na kraju smo imali malo problema u komunikaciji, ali općenito nam je komunikacija bila na vrlo visokoj razini i zato smo dobili utakmicu", objasnio je Jokić što je bilo drukčije u odnosu na prve dvije utakmice, u kojima se Miami dvaput vraćao u četvrtoj četvrtini, a jednom i preokrenuo.

Svoju povijesnu statistiku prokomentirao je potpuno očekivano: "Iskreno, ne znači mi puno, samo mi je drago što smo pobijedili, bila je važna utakmica, pogotovo jer su oni pobijedili u našoj dvorani i bilo nam je važno povesti 2:1", rekao je Jokić pa nahvalio suigrača koji je također ostvario povijesne brojke.

Opet više hvalio suigrače nego sebe

"Cijeli play-off igra fenomenalno, on nas pokreće, šutira jako dobro, pravi je vođa i mi ga samo slijedimo", rekao je o Murrayu, a zatim pohvalio i Christiana Brauna, koji je imao izvrsnu rolu s klupe i postigao 15 poena, uz standardno sjajnu obranu. 

"Oduvijek ga smatram šampionom, pobjednikom, sve što radi, radi vrlo agresivno i ima budućnost u ovoj ligi", rekao je Jokić o rookieju Nuggetsa i objasnio kako iz ove utakmice doći do naslova: "Moramo dobiti iduću utakmicu, takav nam je uvijek mentalni sklop i tako ćemo doći do cilja."

Pročitajte više