oi tokio

Dan Srbije protiv Italije. I vaterpolisti pobijedili za polufinale

Foto: EPA-EFE/Balazs Czagany

SRBIJA i Španjolska čine prvi polufinalni par turnira vaterpolista na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nakon što su Španjolci u prvom četvrtfinalu s 12:8 (3:3, 3:3, 1:0, 5:2) svladali Amerikance, Srbi su s 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2) bili uspješniji od Talijana.

Ta pobjeda došla je samo sat vremena nakon što su odbojkašice Srbije uvjerljivo pobijedile Talijanke, također u četvrtfinalu OI-ja.

Srbija je daleko odlučnije krenula u dvoboj protiv Italije te je do kraja prve četvrtine ostvarila prednost od 5:2. U drugoj četvrtini ta je razlika narasla i do 9:3, pa je nastavak bio tek odrađivanje posla. 

Branislav Mitrović sakupio je čak 15 obrana na vratima Srbije, dok je strijelce predvodio Filip Filipović s tri pogotka. Kod Italije Nicholas Presciutti je bio jedini dvostruki strijelac.

Susret Španjolska - Srbija igrat će se u petak u 12:50.

U prvom polufinalu u petak od 8:30 igrat će Grčka i bolji iz ogleda Hrvatska - Mađarska, koji je počeo danas u 12:50. Grčka je u četvrtfinalu uvjerljivo s 10:4 (1:0, 2:1, 3:1, 4:2) pobijedila Crnu Goru.

Grčka je do pobjede stigla prvenstveno sjajnom igrom u obrani, koja je krasi od početka natjecanja. Od sredine prve pa do pred kraj treće četvrtine 20 minuta nije primila pogodak, ponovno je odličan bio vratar Emmanouil Zerdevas, dok se za pogotke pobrinuo Konstantinos Genidounias s pet golova. U sastavu Crne Gore jedini dvostruki strijelac bio je Aleksandar Ivović. Za Grčku je ovo drugi prolazak u polufinale OI-ja u povijesti, prvi put to joj je uspjelo u Ateni 2004., kada je završila četvrta.
 

Pročitajte više