Esport

Još se jedan Hrvat probio u sam vrh svjetskog esporta

Foto: Fortuna Esports

RENOMIRANA esport organizacija sa sjedištem u Njemačkoj, SK Gaming, objavila je kako će top poziciju u njihovom League of Legends timu preuzeti Toni "Sacre" Sabalić. Drugi je to Hrvat uz Luku "Perkza" Perkovića koji će se natjecati u League of Legends European Championshipu, najvišem europskom natjecanju tog esporta. 

>Kralj Europe dolazi iz Hrvatske

>Kultni League of Legends napokon stiže na mobitele

Sacre je 22-godišnjak porijeklom iz Požege, ali inače je boravio u Zagrebu u kojem i završava studij. Na regionalnoj esport sceni osvojio je sve što je mogao. Dvaput je osvajao Fortuna Championship Series i Esports Balkan League, osvojio je i A1 Adria League, a s KlikTechom je igrao i četvrtfinale European Mastersa 2018. godine. Sjedio je na klupi G2 Esportsa kao zamjena najbolje europske League of Legends ekipe, a nakon toga se kalio u Španjolskoj igrajući za Dragons E.C. s kojim će igrati finale posljednjeg European Mastersa, održanog u travnju ove godine. 

Foto: A1 Adria League

Iz organizacije su objavili da je Sacre svojim igrama na drugom najvećem europskom League of Legends turniru zaslužio priliku da se dokaže i na najvišoj razini te da trenutno stanje igre (meta) više odgovara njegovom stilu. Na topu SK Gaminga će zamijeniti Španjolca Jorgea "Werlyba" Casanovasa koji seli u SK Gaming Prime.

Generalni menadžer ekipe Rene Spanier prilikom najave zamjene je  izjavio: "Svojim nastupima tijekom ljetnog dijela sezona i na EU Mastersu Sacre je zaslužio priliku da se bori za mjesto u našoj najjačoj postavi. Nakon priprema za ljetnu sezonu shvatili smo da imamo dva talentirana top igrača i na kraju odlučili da će prvim tjednima nadolazeće sezone Sacre igrati za prvu ekipu u League of Legends European Championshipu, a Werlyb u SK Gaming Primeu. Vrlo smo ponosni što se jedan naš igrač iz Primea već razvio u igrača s potencijalom za najviši rang natjecanja te da će ga uskoro i drugi slijediti."

Sacreu prije svega treba čestitati na nevjerojatnom uspjehu. Osobno mi se čini kao da je oduvijek prisutan na domaćoj i regionalnoj sceni, a u League of Legends European Championship se ne ulazi bez talenta, napornog rada i puno žrtvovanja. Dalek je put od finala Esports Balkan Leaguea do League of Legends European Championshipa, ali on postoji i to je najvažnije. Ono što je uspjelu Sacreu, nadahnut će brojne druge da krenu njegovim stopama. Sacrea možete pratiti na njegovim službenim profilima na društvenim mrežama: Twitteru i Instagramu.

Ove ćemo sezone tako po prvi puta u najjačoj europskoj League of Legends ligi imati priliku gledati ogled između dva Hrvata, na jednoj strani G2 Esports i Perkz te na drugoj SK Gaming i Sacre.

Pročitajte više