WILDER - FURY

Joshua prognozirao pobjednika u okršaju između Wildera i Furyja

Foto: EPA

U NOĆI sa subote na nedjelju, oko 3 sata ujutro, kreće boksački spektakl u Los Angelesu. Glavna borba večeri je ona za WBC pojas između  Deontaya Wildera i Tysona Furyja.

Amerikanac Wilder će protiv Britanca Furyja po osmi put braniti svoju WBC titulu, a prognozu njihovog dvoboja dao je i vlasnik preostalih pojaseva - Anthony Joshua.

"Definitivno, definitivno Wilder. Tvrdim to jer sam se ja borio s Kličkom koji je imao pauzu od 16-17 mjeseci. On je tada tvrdio da mu je to odgovaralo jer je i dalje trenirao, a usput i revitalizirao svoje tijelo. No ja sam sve to vrijeme bio aktivan i vjerojatno sam zbog te činjenice stigao do prekida u 11. rundi. Takve stvari igraju veliku ulogu u boksu", rekao je Joshua za britanske medije.

Joshua ističe da je Wilder u boljoj poziciji jer je Fury praktički dvije i pol godine bio van treninga, nakon velike pobjede nad Kličkom upao je u krizu. Borio se s alkoholom, drogom, psihičkim problemima te kilogramima.

"On je imao dugu pauzu, a sada se bori s prvakom. Postoje dokazi i povijest nas uči da takve stvari imaju utjecaja. S obzirom na sve to, mislim da će Wilder pobijediti, time se riješiti klauzule o revanšu i otvoriti put prema našoj borbi".

Pročitajte više