JOZO IMA MUDA I KLIZEĆI SEZONE Na neprijateljskom teritoriju pomeo legendu Rangersa

Foto: Getty Images/Guliver Image

JOZO ŠIMUNOVIĆ, hrvatski stoper Celtica, briljirao je na jednom od najvećih derbija, Old Firmu koji se u 34 kolu škotskog Premiershipa igrao na Ibroxu, stadionu Rangersa. Gosti su slavili visokim rezultatom 5:1.

Glazgovski derbi jedna je od utakmica s najvišim tenzijama na terenu i tribinama, a tako je i ove sezone, bez obzira na to što je Celtic daleko bolji, davno prije kraja osigurao je naslov prvaka. Prije tjedan dana rezultatom 2:0 na domaćem terenu izbacio je Gerse u polufinalu FA Kupa, a na ovoj utakmici koja se igra za prestiž uvjerljivo vodi.
 
Zato je mladi (22) hrvatski stoper škotskog prvaka koji je prije dvije godine došao iz Dinama za 5 milijuna eura, oduševio navijače Celtica potezom kojim je dokazao vještinu, srčanost i ono među nogama.
 
U 25. minuti utakmice na odbijenu, ničiju loptu na oko 25 metara od gola Celtica, krenuo je Kenny Miller, legendarni golgeter Rangersa, 15 godina stariji od Šimunovića.
 
Neustrašivi Jozo nije bio impresioniran svim tim podacima, a ni time što se utakmica igra u neprijateljskom okružju Ibroxa, nego se zaletio i žestokim, ali čistim startom izbio loptu ispred Millera koji se tome nije nadao, pa je odletio i aterirao na travu, iako ga Šimunović nije dodirnuo, nego je svom snagom izbio loptu koja se zabila u suca.
 
"Ovo je najbolji žestoki, ali čisti start koji sam vidio."
 
"Rangersi trebaju povući ponudu novog ugovora za Millera jer Jozo ga je upravo umirovio."
 
"Imati takva muda za ovakav start na tom dijelu terena, na Ibroxu i napraviti sve to savršeno, Jozo baby."
 
Nabrojali smo vam samo neke komentare navijača Celtica na ovoj fenomenalan klizeći start, a da su u pravu, uvjerite se sami:

Pročitajte više